Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör på Gotland

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör på Gotland. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb på Gotland som finns hos arbetsgivaren.

Eventpersonal till Almedalsveckan 4-6 juli

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Nu behöver vi social, trevlig och ordningssam personal till en av våra kunders event under Almedalsveckan. Vår kund kommer att ha bjudit in gäster för olika möten och mingel under dessa dagar och er roll som värdar/värdinnor är att hålla koll på mötenas tider, välkomna gäster o... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Nu behöver vi social, trevlig och ordningssam personal till en av våra kunders event under Almedalsveckan.
Vår kund kommer att ha bjudit in gäster för olika möten och mingel under dessa dagar och er roll som värdar/värdinnor är att hålla koll på mötenas tider, välkomna gäster och se till att tider och scheman hålls. Ett enkelt och roligt jobb om man är ordningsamt lagd!
Eventet sker mestadels utomhus så det är ett härligt sommarjobb.
Självklart får man utbildning på plats!!
Man måste kunna alla dagar
Ansök snarast då vi tillsätter detta inom kort.
Dagar och tider:
4-6 juli
Tider:
ca 8:30-17:30
Lön: från 160kr/h (ink sem.ers och ob)
Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Maila med rubriken "'Visby" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, event, service etc
3. Bifoga ett nytaget foto (vi vill känna igen er när ni kommer och jobbar)
4. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
5. Skriv din t-shirtstorlek (Kunden har tröjor åt er)
6 Bekräfta att du kan jobba 4-6 juli
Viktigt!!!
Om du inte redan finns registrerad som personal på vår hemsida, så lägg gärna in din profil. Då kommer vi att kontakta dig gällande framtida jobbförfrågningar direkt via mail.
Ansök direkt då vi tillsätter tjänsten snarast. Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 300 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst. Vilka är vi? Vi söker en kommunikatör för ett vikariat på ett år till enheten förvaltningsstöd inom samhällbyggnadsförvaltningen. Du kommer att ha din placering i Visby tillsammans me... Visa mer
Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 300 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst.Vilka är vi?
Vi söker en kommunikatör för ett vikariat på ett år till enheten förvaltningsstöd inom
samhällbyggnadsförvaltningen.

Du kommer att ha din placering i Visby tillsammans med enhetens fyra verksamhetsutvecklare, en nämndsekreterare samt en enhets- tillika ekonomichef.

Som en del av förvaltningsstöd kommer du att ha nära till de politiska processerna och ingår även i förvaltningsledningen. Som kommunikatör på förvaltningen är man med där det händer och arbetar med helheten i samhällsbyggnadsprocessen.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har både pågående och kommande viktiga utvecklingsarbeten och vi söker dig som ur ett kommunikationsperspektiv kan stödja och utveckla oss på vägen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt med olika kommunikationsinsatser. Arbetet omfattar såväl intern som extern kommunikation och kan variera mellan snabba pressmeddelanden/webbuppdateringar och längre projekt/uppdrag. Din huvudsakliga uppgift blir att skapa, sprida och anpassa material i form av text, foto och film till interna och externa kanaler. Du arbetar också med att ta fram kommunikationsplaner, stödja projekt med idéer, rådgivning och genomförande av kommunikationsinsatser.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet inom kommunikation och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom en politisk styrd organisation.

Du är en skicklig skribent samt har god förmåga att självständigt planera och genomföra uppdrag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att aktivt delta i eller leda projekt inom olika verksamheter samt har erfarenhet av att arbeta med ledningsgrupper.

Som person ser vi att du är kreativ och självgående och att du har god samarbetsförmåga. Rollen som kommunikatör ställer krav på att du har förmåga att se ditt uppdrag ur ett helhetsperspektiv och kan anpassa kommunikationen utifrån uppdraget och målgruppen.

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.


Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/


På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Internkommunikatör

Nytt
Drivs du av att ha medarbetaren i fokus och att skapa en engagerande och effektiv internkommunikation? Då är detta rätt roll för dig! Vad kommer du att göra? Som internkommunikatör på Svenska Spel blir du en viktig spelare i att göra koncernens strategi och mål tydliga och relevanta. Du är med och skapar en grym medarbetarupplevelse och bidrar med kommunikationsstöd i olika förändringsarbeten. Förutom att bygga en effektiv internkommunikation på lång si... Visa mer
Drivs du av att ha medarbetaren i fokus och att skapa en engagerande och effektiv internkommunikation? Då är detta rätt roll för dig!

Vad kommer du att göra?

Som internkommunikatör på Svenska Spel blir du en viktig spelare i att göra koncernens strategi och mål tydliga och relevanta. Du är med och skapar en grym medarbetarupplevelse och bidrar med kommunikationsstöd i olika förändringsarbeten.

Förutom att bygga en effektiv internkommunikation på lång sikt skapar du varje vecka relevant och intressant innehåll för våra medarbetare. Därför är ditt driv och din nyfikenhet viktiga egenskaper i rollen.

Rollen är bred och varierande, med allt från kommunikationsplanering till att jobba med digitala sändningar och ta fram redaktionellt material i form av text, bild och film - från idé till publicering. Du jobbar med internkommunikation för hela koncernen, tar ett helhetsperspektiv samtidigt som du gärna sätter dig in i detaljer.

Du gillar både att skriva och jobba med rörligt material. Självklart är du inte ensam i ditt arbete, ditt närmsta team består av 3 internkommunikatörer, och rollen innebär många kontaktytor då du jobbar brett inom hela koncernen.

Är du den som kommer att göra det?

Vi ser att du är en person som lätt bygger starka relationer och gillar omväxlande arbetsuppgifter. Ditt arbete präglas av energi och självständighet och du är en ”doer” som kan växla mellan större projekt och snabba oplanerade uppdrag.

Vi ser även att du har

- utbildning inom kommunikation
- minst 3 års erfarenhet av att arbeta med internkommunikation
- mycket goda kunskaper i det svenska språket och är en duktig skribent med god kommunikativ förmåga.


Vi är Svenska Spel

På Svenska Spel får du möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med ca 1600 engagerade kollegor. Vi är modiga, nyfikna och vi strävar efter enkelhet i allt vi gör. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla - för våra medarbetare, kunder och gäster, för idrotten och för samhället i stort. Vi sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer, förebygger spelproblem och låter vinsten gå tillbaka till samhället.

Är du nyfiken på våra förmåner? Då hittar du dem här:

https://career.svenskaspel.se/pages/formaner

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Hos oss gör vi arbetet där det passar bäst, ibland är det hemma och ibland är det på kontoret. Vi gör urval löpande så du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Är du den vi söker, tveka inte att ansöka och få chansen att bli delaktig i vår spännande resa framåt. Visa mindre

Kommunikatör - Gotlands Energi

Här kommer du att arbeta Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest ... Visa mer
Här kommer du att arbeta
Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.


Din roll
Vi förstärker nu med kommunikatörsresurs som kommer jobba i team tillsammans med kommunikationsansvarig. Elektrifiering är nyckeln i den energiomställning som nu sker i samhället och i takt med ökad efterfrågan ökar också behovet att kommunicera till kunder och intressenter.
Geab har en samhällsviktig verksamhet där kommunikatörsteamet har en central roll i information internt och externt.


Dina arbetsuppgifter
Talesperson gentemot media
Delta i projekt och möta allmänhet, samverkanspartners och media
Skriva texter och pressmeddelande för Geabkoncernens bolag
Förmedla verksamheten genom våra sociala medier och hemsida
Stöd i koncernens strategiska varumärkesarbete

Du kommer att ingå i teamet marknad som består av säljare, rådgivare, kommunikatör och kundservice.


Vi söker dig som har
Arbetslivserfarenhet inom liknande roll
Högskoleutbildning eller liknande motsvarande utbildning inom kommunikation, marknad och event
Vana av arbete i Adobe Creative Cloud (Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere), Wordpress och Officepaketet

För att trivas i rollen tror vi att du är en självgående, initiativrik och prestigelös person. Du har vana och fallenhet för att tala inför publik och trivs i en social roll.. Du ska kunna omsätta våra handlingar i kommunikativa aktiviteter som leder oss fram mot visionen till ett fossilfritt liv inom en generation här på Gotland. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vet hur du ska anpassa kommunikationen och formulera budskap för olika målgrupper, kanaler och syften. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter förmåga att ta ansvar och arbeta såväl självständigt som i grupp.


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.


Placeringsort
Tjänsten är placerad i Visby.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: Oskar Lindehejd 0498-28 52 81. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Johan Macdonald, 073 - 085 27 63
Fackliga representanter för denna tjänst är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64. Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 0725 756 538.


Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 mars 2022. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter slutdatum. Välkommen med din ansökan.
Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Visby

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Visby för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till a... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Visby för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Visby" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Gotlands regemente P 18 söker Kommunikatör

Vill du jobba på en expansiv arbetsplats där ingen dag är den andra lik, men alla dagar bidrar till skapandet av en tillräcklig försvarsförmåga för att Gotland ska få fortsätta leva i fred? På grund av det nuvarande omvärldsläget förstärker Försvarsmakten sin förmåga på Gotland. Som en del av det förstärks kommunikationstjänsten vid Gotlands regemente med ytterligare en kommunikatör. Som kommunikatör arbetar du tillsammans med kommunikationschefen med att... Visa mer
Vill du jobba på en expansiv arbetsplats där ingen dag är den andra lik, men alla dagar bidrar till skapandet av en tillräcklig försvarsförmåga för att Gotland ska få fortsätta leva i fred?

På grund av det nuvarande omvärldsläget förstärker Försvarsmakten sin förmåga på Gotland. Som en del av det förstärks kommunikationstjänsten vid Gotlands regemente med ytterligare en kommunikatör. Som kommunikatör arbetar du tillsammans med kommunikationschefen med att planera, samordna och följa upp kommunikationstjänsten för Försvarsmaktens verksamhet på Gotland.

Kommunikationstjänsten i Försvarsmakten bedrivs huvudsakligen som ledningskommunikation samt intern och extern kommunikation där också rekryteringskommunikation samt presskontakter ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Kommunikationstjänsten vid Gotlands regemente ansvarar för att identifiera och analysera kommunikativa behov samt planera och genomföra kommunikationsaktiviteter. Som kommunikatör utför du redaktionella uppgifter såsom att producera material till webbplats och de sociala medier vilka är knutna till regementet, du stödjer HR-funktionen i planering och genomförande av rekryteringskommunikation samt att bygga upp metoder för intern kommunikation.

Du kommer också vara delaktig i regementets processer inom operations- och insatsplanering, delta i kriskommunikationsarbetet samt vara ett stöd för chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor. 

En annan viktig uppgift för kommunikationstjänsten är att samordna och samarbeta med andra myndigheter och organisationer samt att bedriva en bred och öppen kommunikation mot allmänheten och samhället. Här är kontakter med nationell och internationell media en viktig del.

Tjänsten kan innebära resor inom Sverige. Arbetet är till viss del förlagt till kvällar och helger. Efter order kunna fullgöra beredskap och incidenttjänstgöring. Som medarbetare inom Försvarsmakten är du en god representant och ett föredöme genom att bygga ditt medarbetarskap på Försvarsmaktens värdegrund.
Kvalifikationer


• Kommunikatörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Erfarenhet från kommunikationsarbete
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Grundläggande IT-kunskaper och kunna hantera publiceringsverktyg

Meriterande


• Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet
• God kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet
• Erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
• Erfarenhet från internationell tjänstgöring
• Kunskap och förståelse för offentlighetsprincipen och andra lagar som reglerar myndigheters arbete
• Kunskap eller erfarenhet av kriskommunikation

Personliga egenskaper
Du har god social förmåga, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga att improvisera och prioritera. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Visby
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Tomas Ängshammar, 076-117 19 54, [email protected]

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Ulrica Löfgren, 010-825 96 12.

Fackliga företrädare:
OFR/O: Karl-Johan Boberg ([email protected])
OFR/S: Freddy Tullgren ([email protected])
SEKO: Thomas Klasson ([email protected])
SACO FM: Marie Nygren ([email protected])


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kommunikatör - visstid

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt? Vi söker nu en kommunikatör till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor. Vad du kommer att göra/ansvara för Som kommunikatör på enheten för analys och uppföljning av internationella frågor kommer du bland annat att arbeta med: • Planering av lever... Visa mer
Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt?

Vi söker nu en kommunikatör till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor.

Vad du kommer att göra/ansvara för
Som kommunikatör på enheten för analys och uppföljning av internationella frågor kommer du bland annat att arbeta med:


• Planering av leveranser och löpande kontakt med UHR:s arbetsgrupp för distansutbildning.
• Medverkan vid planering av medieval.
• Research och bokning av medverkande i webbinarier och podcast.
• Research och urval av teman med relevans för kvalitetsutveckling av distansutbildning.
• Skapa presentationstexter och textunderlag i samband med digitala events.
• Tekniskt genomförande av webbinarier.
• Upprätthållande av distans.uhr.se.
• Utveckling av IT-stöd för projektet.

Du som söker
Du har:


• Akademisk examen med relevans för arbetsuppgifterna.
• Erfarenhet av utvecklingsarbete vid lärosäten.
• Erfarenhet av produktion och genomförande av digitala events.
• Erfarenhet av nätverksarbete inom högre utbildning.
• Mycket goda kunskaper rörande IT-användning inom högre utbildning.
• God vana både av att organisera och processleda, respektive att själv ingå i ett team.
• God erfarenhet av att ha arrangerat och planerat både större och mindre digitala möten med för ändamålet lämpliga verktyg.
• Erfarenhet av webbutveckling.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av uppdrag åt eller inom statliga myndigheter.
• Erfarenhet av arbete och/eller utveckling av IT-stött lärande på lärosäte.
• Brett kontaktnät inom existerande nätverk kring distansutbildning och IT-stött lärande.

För att fungera bra i rollen som kommunikatör behöver du vara/ha:


• Van vid att arbeta mot deadlines även under press.

• Van vid att sätta upp väldefinierade, mätbara mål och angivande av tidsramar.
• Mycket god samarbetsförmåga med flera olika typer av aktörer och kompetenser.
• God kommunikationsförmåga i relation till kollegor och bidrar till att teamet lyckas sina leveranser i tid.
• Vana av självständigt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och erbjuder
Universitets- och högskolerådets vision är utbildning, utbyte och utveckling – för alla som vill vidare och speglar väl myndighetens uppdrag. UHR har flera uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter till utveckling genom utbildning och internationella utbyten. Vi är cirka 300 anställda i Stockholm och Visby. UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda

Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor
Avdelningen ansvarar för att ta fram högskoleprovet och genomför även provet utomlands i vissa länder, främst i Europa. Avdelningen beslutar också om resultat av provet.

Avdelningen stödjer högskolornas arbete för en ökad mångfald, lika rättigheter och möjligheter inom högre utbildning samt arbetet mot diskriminering. Detta görs genom uppföljningar, analyser, konferenser och utbildningar. Avdelningen publicerar antagningsstatistik och gör analyser av antagningarna till högskolan. Avdelningen tar även fram föreskrifter för tillträde till högre utbildning.

UHR arbetar för att höja kvaliteten inom svensk utbildning genom att ge människor förutsättningar att delta i internationellt utbyte och samarbete. Via de internationella programmen som UHR ansvarar för kan skolor, universitet och högskolor, yrkesutbildningar och vuxenutbildningar med flera söka bidrag för att genomföra samarbetsprojekt med andra länder. Lärare, studenter och elever är exempel på grupper som kan delta i utbytena.

Anställningen omfattar heltid och gäller allmän visstidanställning på två månader. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Visby.

Våra villkor och förmåner

Mer om UHR

Ansök och bli en av oss!
Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00106-2022. Sista ansökningsdatum är 25 februari 2022. 

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carina Hellgren tfn. 010-470 03 05. Representant för SACO är Kerstin Martinez tfn. 010-470 04 69 och för ST Robin Johansson tfn. 010-470 05 39.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör 50% till Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling har antagit en kommunikationsplattsform med visionen ”inse värdet”. Denna ska nu implementeras och vi vill med plattformen som utgångspunkt utöka vår kommunikation med en 50% kommunikatörstjänst för att synliggöra församlingens arbete och bidrag i Visby. Vill också tydligare ge plats för dialog med våra medlemmar och med övriga Visbybor samt besökare/turister. Tjänsten är placerad i församlingshuset bredvid Visby domkyrka och du ko... Visa mer
Visby domkyrkoförsamling har antagit en kommunikationsplattsform med visionen ”inse värdet”. Denna ska nu implementeras och vi vill med plattformen som utgångspunkt utöka vår kommunikation med en 50% kommunikatörstjänst för att synliggöra församlingens arbete och bidrag i Visby. Vill också tydligare ge plats för dialog med våra medlemmar och med övriga Visbybor samt besökare/turister. Tjänsten är placerad i församlingshuset bredvid Visby domkyrka och du kommer att jobba i nära samverkan med vår kommunikatör och med domprosten som närmaste chef. Församlingen har också påbörjat ett samarbete med streamstone kring medlemskommunikation. Även i detta arbete blir du en viktig resurs.
Du har kunskap och erfarenhet av grafisk form, webbpublicering, film och sociala medier. Du strävar efter hög kvalitet i språk och formgivning och arbetar medvetet med foto. Du är en van skribent och stimuleras av att redigera text till olika format och målgrupper. Du är självständig när det krävs men kan likväl samarbeta i processer. Du har stor vana av att arbeta i Adobes programvaror och arbetar obehindrat i InDesign och Photoshop.
Visby domkyrkoförsamling står i ett spännande utvecklingsarbete med att bygga nuets och framtidens kyrka i Visby och i detta arbete blir du en viktig lagspelare. Visa mindre

Kommunikatör

ICLD är en av biståndsbranschens mest intressanta organisationer. Vi arbetar för att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå i hela världen. Nu kan du bli en del av oss! Vi söker en kommunikatör. Som kommunikatör hos oss blir du tillsammans med kommunikationsstrategen det team som stödjer verksamheten, såväl strategiskt som operativt. Speciellt fokus i denna tjänst handlar om ligger på kommunikationsstöd till och för svens... Visa mer
ICLD är en av biståndsbranschens mest intressanta organisationer. Vi arbetar för att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå i hela världen. Nu kan du bli en del av oss! Vi söker en kommunikatör.
Som kommunikatör hos oss blir du tillsammans med kommunikationsstrategen det team som stödjer verksamheten, såväl strategiskt som operativt. Speciellt fokus i denna tjänst handlar om ligger på kommunikationsstöd till och för svenska kommuner och regioners internationella utvecklingsarbete. I din roll ingår också administration och handläggning av ansökningar, ca 20%.
Om dig
Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom information och kommunikationsarbete. Du har för tjänsten relevant examen eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha arbetat i en svensk kommun eller region.
Vi söker dig som har förmågan att driva det kommunikativa arbetet från "ax till limpa" utifrån uppsatta mål och strategier. Du är en fena på att formulera såväl svenska som engelska texter. Du är även kunnig inom bild och filmredigering. Vi vill att du har kunskap i Adobeprogram (eller motsvarande) och gärna även i WordPress. Sociala medier är en viktig kanal för oss och vi vill att du har god kunskap om dessa. Projektledning och eventkoordinering är en annan del av ditt arbete som vi gärna ser att du har erfarenheter från.
Du är positiv, driven, initiativrik och lyhörd. Du kan initiera, bygga och upprätthålla goda kontakter med såväl kollegor som med våra samarbetspartner och målgrupper. Du är van vid arbete i en flerkulturell miljö och har hög social kompetens, administrativ skicklighet, god självmotivation och utmärkt samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt till dina personliga egenskaper.
Anställningsform
Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning till och med 31 december 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Det är en stor fördel för verksamheten att din arbetsplats är Visby, men viss flexibilitet finns kring val av tjänsteställe. Anställningen möjliggörs genom avtal med Sida om att fördela ekonomiskt stöd till svenska kommuner och regioner för att kommunicera resultat av sitt internationella arbete samt att bedriva påverkansarbete. Stödet baseras på UD:s strategi för informations och kommunikationsverksamhet, inklusive genom organisationer i det civila samhället, 2016-2022.
Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV, skall ha inkommit via e-post till: [email protected] senast den 15 januari märkt ”kommunikatör”. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar alla sökande.
Mer information
Maria Jansson, kommunkationsstrateg
0498-29 91 57
[email protected]
Anders Falkemo, handläggare kommunala partnerskap
0498-29 91 55
[email protected]
Fackrepresentant ICLD:
Jim Enström
0498-41 02 91
[email protected] Visa mindre

Kommunikatör

Gotlands Bokningscenter är ett expanderade callcenterföretag med huvudkontor i Visby. Vi söker nu, två personer till vårt kontor som är mål och tävlingsinriktade och som kan bidra till att skapa goda relationer och ett gott arbetsklimat. Arbetsbeskrivning: Huvudsakligen besöksbokning för säljare inom läkemedelsindustrin. En kommunikatörs arbete är att kontakta vårdcentraler, sjukhus m.fl i hela Sverige för att boka in en tid för läkemedelsinformatio... Visa mer
Gotlands Bokningscenter är ett expanderade callcenterföretag med huvudkontor i Visby.
Vi söker nu, två personer till vårt kontor som är mål och tävlingsinriktade och som kan bidra till att skapa goda relationer och ett gott arbetsklimat.
Arbetsbeskrivning:
Huvudsakligen besöksbokning för säljare inom läkemedelsindustrin.
En kommunikatörs arbete är att kontakta vårdcentraler, sjukhus m.fl i hela Sverige för att boka in en tid för läkemedelsinformation.
En kommunikatör planerar tidsmässigt och geografiskt en eller flera säljares kalendrar.
Kvalifikationer: Personlig Lämplighet, inga förkunskaper krävs förutom en viss datorvana.
Skicka din CV, personligt brev samt foto och referenser
Tillträde: 2021-09-01
Arbetstid/Varaktighet
07:50-17:00 mån-tors, 07:50-16:10 fre
Provanställning 6 mån
Lön
Månadslön + provision Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare är vår verksamhet och de gör skillnad varje dag. Tillsammans utvecklar vi hälso- och sjukvården nära patienten och skapar trygghet genom fokus på respekt, integritet och tillgänglighet. Vilka är vi? För att hälso- och sjukvården ska kunna möta den demografiska utve... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare är vår verksamhet och de gör skillnad varje dag. Tillsammans utvecklar vi hälso- och sjukvården nära patienten och skapar trygghet genom fokus på respekt, integritet och tillgänglighet.Vilka är vi?
För att hälso- och sjukvården ska kunna möta den demografiska utvecklingen, invånarnas behov och förväntningar, samt fortsatt leverera effektivt med hög kvalitet så krävs en omställning i hela vårdkedjan.

Vården behöver komma närmare patienten och brukaren och de digitala möjligheterna behöver utvecklas och integreras i patienternas och medarbetarnas vardag. Vårt utvecklingsarbete pågår för fullt och vi behöver nu förstärka våra kommunikationsresurser.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett spännande arbete i en förvaltning med ett öppet och prestigelöst arbetsklimat.

Som kommunikatör inom hälso- och sjukvården i har du ett roligt, varierande och utmanade arbete. Du är en av två kommunikatörer i hälso- och sjukvården, ni samarbetar nära med varandra och med övriga kommunikatörer i regionen. Ditt arbete kommer att vara både operativt och strategiskt och du kommer att vara ansvarig kommunikatör i olika uppdrag, men även hantera löpande frågor och stödja verksamheterna.

Som kommunikatör hos oss skapar och stärker du relationer, fungerar som kommunikativt stöd och ger vägledning. Vi eftersträvar en tydlig kommunikation där aktiviteter i olika kanaler hänger samman och kompletterar varandra för att skapa både bred och god kännedom.

De dagliga arbetsuppgifterna kommer bland annat att innefatta:
- Planering, genomförande och utvärdering av olika kommunikationsaktiviteter
- Aktivt delta och stödja olika utvecklingsuppdrag när det gäller kommunikation.
- Uppdatera och utveckla 1177, www.gotland.se och förvaltningens intranät.
- Planering och utskick av omvärldsbevakning och nyhetsbrev

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du arbetar nära verksamheten och samverkar brett både inom och utanför förvaltningen. Du kommer organisatoriskt att rapportera till förvaltningschefen, men du arbetar både nära och på uppdrag av många andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker så snart som möjligt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikationsvetenskap alternativt utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som motsvarande. Du har några års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

Kunskap om och erfarenhet av att jobba i digitala kanaler är ett måste. Text, bild och film är dina viktigaste redskap och du behöver vara skicklig på att formulera dig på ett lättläst och språkligt korrekt sätt mot olika målgrupper. Som person är du självgående, tar initiativ, är noggrann och levererar i tid utifrån de förutsättningar som finns.

Du har förmågan att utarbeta kommunikationsplaner för olika förändringsuppdrag, samt att implementera och åstadkomma resultat och verksamhetsnytta. Med andra ord så söker vi dig som har ett driv, är bra på att planera och genomföra uppdrag och förstår kärnan i verksamheten, förändringsledningens betydelse och värdet av kommunikation.

För att lyckas i rollen behöver du ha lätt att anpassa dig till nya förutsättningar och situationer, ha ett konstruktivt förhållningssätt och vara lösningsorienterad. Du behöver kunna arbeta självständigt och vara van vid att ta ansvar, prioritera och planera.

Det är meriterande om har erfarenhet från att arbete i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Miljökommunikatör

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig vars hjärta klappar lite extra för miljöfrågor och som vill vara med och bidra till att sprida kunskap och s... Visa mer
Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig vars hjärta klappar lite extra för miljöfrågor och som vill vara med och bidra till att sprida kunskap och skapa dialog. I din roll som kommunikatör jobbar du såväl strategiskt som operativt och stödjer våra verksamheter med intern och extern kommunikation.

Du kommer att jobba med kommunikativa insatser kopplade till i huvudsak tre områden: EU:s fågeldirektiv, vattenfrågor samt den nationella planen för moderna miljövillkor.

Vi vill att du ser det kommunikativa behovet och handlar därefter. Du analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser löpande och i nära samarbete med projektgruppen. I arbetsuppgifterna ingår kommunikationsplanering, rådgivning, press, textproduktion för webb och intranät, digitala nyhetsbrev. I den här tjänsten ligger ett stort fokus på att tillsammans med projektgruppen planera och genomföra dialogmöten. Rörlig bild, bildbearbetning och enklare formgivning enligt vår grafiska profil kan också ingå i uppdraget.

Tjänsten är placerad vid enheten för samordning och stöd där du ingår i ett team med andra kommunikatörer och en grafisk formgivare. Arbetet leds av länsstyrelsens kommunikationschef. Du kommer att ha ett nära samarbete med länsstyrelsens naturvårdsenhet samt miljö- och vattenenhet.

Tjänsten är en projektanställning under ett år med en tjänstgöringsgrad på 60 procent.


KVALIFIKATIONER
- Du har relevant akademisk utbildning, med inriktning mot journalistik
information, kommunikation eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
- Du har flera års erfarenhet av arbete inom kommunikation/journalistik
- Du har god stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift. Du har dokumenterad vana av att skriva lättläst och språkligt korrekt.
- Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera kommunikationsprocesser.
- Goda kunskaper i Officepaketet liksom erfarenhet av redigering är meriterande.
- Du har dokumenterad erfarenhet av bild- och layoutarbete samt kunskaper i programvarorna Indesign och Photoshop eller likvärdiga program.
- Erfarenhet av att arbeta med samhällsfrågor och offentlig sektor är meriterande
- Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör på länsstyrelsen har du ett nära samarbete med naturvårdsenheten och miljö- och vattenenheten vilket gör att du behöver vara flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.

Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer samt har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående, initiativrik och drivande. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet och är en god företrädare för myndigheten.
Tempot är stundom högt så det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat.


ÖVRIGT
Arbetsprover önskas vid eventuell intervju.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen vid en extraordinär händelse.
Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet. För att hälso- och sjukvården ska kunna möta den demografiska utvecklingen, invånarnas behov och förväntningar, samt fortsatt leverera effektivt med hög kvalitet så krävs en omställn... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

För att hälso- och sjukvården ska kunna möta den demografiska utvecklingen, invånarnas behov och förväntningar, samt fortsatt leverera effektivt med hög kvalitet så krävs en omställning i hela vårdkedjan. Vården behöver komma närmare patienten och brukaren och de digitala möjligheterna behöver utvecklas och integreras i patienternas och medarbetarnas vardag. Vårt utvecklingsarbete pågår för fullt och vi behöver nu stärka vårt team med ytterligare en medarbetare i ett arbete där kommunikation och förändringsledning är centralt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som kommunikatör med fokus på hälso- och sjukvårdens utvecklingsarbete. Du kommer i första hand hålla ihop kommunikationen i ett antal utvecklingsprojekt, utarbeta kommunikationsplaner, samordna, planera, genomföra och följa upp initiativ som ligger inom ramen för uppdraget. En betydande del av arbetet kommer att fokusera på omställningen mot en god och nära vård, utveckling av våra invånartjänster och kommunikation till medborgarna via exempelvis 1177.se. Andra uppgifter kan variera över tid.

Ditt arbete kommer att vara både operativt och strategiskt. Som kommunikatör hos oss skapar och stärker du relationer, fungerar som kommunikativt stöd och ger vägledning.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du arbetar nära verksamheten och samverkar brett både inom och utanför förvaltningen. Du samverkar nära med förvaltningens övergripande kommunikatör liksom med övriga kommunikatörer inom Region Gotland.

Du kommer organisatoriskt att rapportera till digitaliseringschefen, som tillika är programledare för omställningsprogrammet God och Nära vård.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, med inriktning mot kommunikation. Du har några års erfarenhet av både strategisk och operativ kommunikation, internkommunikation och gärna förändringsledning. Kunskap om och erfarenhet av att jobba i digitala kanaler är ett måste. Text, bild och film är ditt viktigaste redskap och du behöver vara skicklig på att formulera dig på ett lättläst och språkligt korrekt sätt mot olika målgrupper. Som person är du självgående, tar initiativ, är noggrann och levererar i tid utifrån de förutsättningar som finns.

Du har förmågan att utarbeta kommunikationsplaner för olika förändringsprojekt, samt att implementera och åstadkomma resultat och verksamhetsnytta. Med andra ord så söker vi dig som har ett driv, är bra på att planera och genomföra uppdrag och förstår kärnan i verksamheten, förändringsledningens betydelse och värdet av kommunikation.

Som person är du skicklig på att skapa nätverk och utveckla relationer som bygger på samarbete, tillit och förtroende. Att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade förutsättningar är en förutsättning för att lyckas.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Kommunikatör Energicentrum Gotland

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet. Arbeta med projekt som ställer om näringslivet på Gotland till ett förnybart energisystem. Låter det som en uppgift för dig? Energicentrum Gotland ha... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Arbeta med projekt som ställer om näringslivet på Gotland till ett förnybart energisystem. Låter det som en uppgift för dig?
Energicentrum Gotland har uppdrag att vara drivande till att Gotland har ett 100% förnybart energisystem om 20 år. Energicentrum Gotland är en ny verksamhet med kommunikation, teknisk rådgivning och drift av samhällsbreda projekt som centralt i uppdraget. Energicentrum agerar som ett nav och sprider information, kommunicerar, skapar förutsättningar för förnybara initiativ bedriver folkbildning och är den naturliga kontaktpunkten mot omvärlden rörande Gotlands energiomställning. Det innebär kontaktnät från gotländsk socken till Bryssel, via nationella myndigheter och kanske även internationella teknikleverantörer. Vi söker dig som motiveras av den bilden och vill vara del i det arbetet i rollen Kommunikatör.
Energicentrum Gotland har nu beviljats stöd via REACT-EU. REACT är en insats inom EU:s regionalfond som syftar till att stärka näringslivets förmåga till omstart och omställning efter coronapandemin. Projektet är benämnt ”Energiomställning för gotländska företag” och löper från 2021-06-01 – 23-10-31.
REACT är ett sätt för EU att stötta återhämtningen inom medlemsländerna. Insatserna som beviljats ska gå till att hjälpa gotländska företag att minska sin energianvändning och ställa om sina verksamheter till förnybarhet. Det är för att verkställa de insatserna vi nu söker en Kommunikatör för att stärka våra insatser.
Region Gotland är huvudman för Energicentrum Gotland och tillhör enheten Samhällsplanering. Dina kollegor är energi- och klimatrådgivare, kommunikatörer och experter. Styrgruppen för Energicentrum har bred förankring bland invånare, näringslivet, offentlighet och akademi. Energicentrum har även en uttalad roll i Energimyndighetens regeringsuppdrag Energipilot Gotland: uppdraget som syftar till att Gotland är officiellt utsedd att gå först i Sveriges omställningsarbete till ett förnybart energisystem och vara en bärare av erfarenheter och lösningar till övriga landet.


ARBETSUPPGIFTER
Du planerar arbetet tillsammans med projektledaren och kommunikationsstrategen.
Du skapar kommunikation mot det gotländska näringslivet och stödjer aktiviteterna som genomförs inom projektet.
Bidrar i arbetet med företagsnätverk där Energicentrum har en medverkan.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom kommunikation. Har du arbetat inom energiområdet är det en fördel.
Som person är du ödmjuk, prestigelös och social. Du är professionell, leveranssäker, målinriktad och ansvarstagande. För att trivas i rollen ska du tycka om att vara med i en verksamhets uppbyggnad och att vara en del av ett uppdrag som jobbar i full transparens. Och att du har nära till skratt!
Rollen kräver att du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Prioriterade kunskaper och egenskaper
• Lämplig akademisk utbildning inom kommunikation.
• Gärna yrkeserfarenhet inom kommunikation.
• Erfarenhet av att arbeta i projektform.
• Erfarenhet av arbete med webb- och sociala medier som kanaler.
• Har ett stort intresse för energi- och klimatfrågor.
• Du är utåtriktad och har lätt för att ta kontakt och entusiasmera människor.
• Har lätt för att ta egna initiativ och samarbeta.


ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Kommunikatör Samhällsbyggnadsförvaltningen

Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 140 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst. Du kommer att vara anställd vid samhällsbyggnadsförvaltningen där du har nära till de politiska processerna och sitter med i förvaltningsledningen. Som kommunikatör på förvaltningen är man m... Visa mer
Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 140 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst.

Du kommer att vara anställd vid samhällsbyggnadsförvaltningen där du har nära till de politiska processerna och sitter med i förvaltningsledningen. Som kommunikatör på förvaltningen är man med där det händer och arbetar med helheten i samhällsbyggnadsprocessen.

Vår förvaltning har både pågående och kommande viktiga utvecklingsarbeten och vi söker dig som ur ett kommunikationsperspektiv kan stärka oss på vägen. Arbetet omfattar såväl intern som extern kommunikation och kan variera mellan snabba pressmeddelanden/webbuppdateringar och längre projekt/uppdrag.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt med olika kommunikationsinsatser.
Din huvudsakliga uppgift blir att skapa, sprida och anpassa material i form av text, foto och film till interna och externa kanaler. Du arbetar också med att ta fram kommunikationsplaner, stödja projekt med idéer, rådgivning och genomförande av kommunikationsinsatser.

Du kommer i huvudsak vara knuten till förvaltningens ledningsfunktion och ingår i nätverk med övriga kommunikatörer inom Region Gotlands verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation eller motsvarande. Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet som kommunikatör gärna inom offentlig sektor.

Du är skicklig skribent samt har god förmåga att självständigt planera och genomföra uppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att aktivt delta i eller leda projekt inom olika verksamheter samt har erfarenhet av att arbeta med ledningsgrupper. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Som person ser vi att du är kreativ och självgående och att du har god samverkansförmåga. Rollen som kommunikatör ställer krav på att du har förmåga att se ditt uppdrag ur ett helhetsperspektiv och kan anpassa kommunikationen utifrån uppdraget och målgruppen.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

För eventuella frågor gällande tjänsten hänvisar vi till mailadress. Svar kan dröja något under semesterperioden. Visa mindre

Kommunikatör

Kommunikatör med fokus på samhällsfrågor och pandemi Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vä... Visa mer
Kommunikatör med fokus på samhällsfrågor och pandemi

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vässa länsstyrelsens kommunikativa förmåga. Länsstyrelsen har ett stort uppdrag med anledning av den pågående pandemin och behöver därför förstärka vår organisation med en kommunikatör. Du kommer bland annat att jobba med coronarelaterad kommunikation i syfte att minska smittspridningen av covid-19 på Gotland. I arbetsuppgifterna ingår även uppdrag kopplade till landsbygdsfrågor samt energieffektivisering och hållbarhet.

I din roll som kommunikatör jobbar du såväl strategiskt som operativt och stödjer länsstyrelsens verksamheter med intern och extern kommunikation.

Vi vill att du kan se det kommunikativa behovet och handla därefter. Du analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår kommunikationsplanering, rådgivning, press, textproduktion för webb och intranät, digitala nyhetsbrev samt rörlig bild, bildbearbetning och enklare formgivning enligt vår grafiska profil.

Tjänsten är placerad vid enheten för samordning och stöd där du ingår i ett team med andra kommunikatörer och en grafisk formgivare. Arbetet leds av länsstyrelsens kommunikationschef. Tjänsten är en projektanställning på ett år med önskat tillträde så snart som möjligt.


KVALIFIKATIONER
Du har relevant akademisk utbildning, med inriktning mot
information, kommunikation, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har ett par års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete. Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier.

Du har god stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt.
Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera kommunikationsprocesser.

Goda kunskaper i Officepaketet och Apsis är meriterande liksom erfarenhet av rörlig bild och redigering.

Du har dokumenterad erfarenhet av bild- och layoutarbete samt kunskaper i programvarorna Indesign och Photoshop.

Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänglighetsfrågor.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör på länsstyrelsen behöver du vara flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.
Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer samt har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och drivande. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet och är en god företrädare för myndigheten. Tempot är stundom högt så det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat. Rollen kommer att växla mellan eget ansvar och operativ produktion efter satta ramar.

Tillträde så fort som möjligt


ÖVRIGT
Arbetsprover önskas vid eventuell intervju.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen.

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde. Visa mindre

Informationsarkitekt, inriktning kommunikation

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet. Tjänsten som informationsarkitekt är en nyinrättad tjänst och anställningen löper på två år med eventuell möjlighet till förlängning. Den är placerad ... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Tjänsten som informationsarkitekt är en nyinrättad tjänst och anställningen löper på två år med eventuell möjlighet till förlängning. Den är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen i ett kommunikationsteam bestående av sju kommunikatörer med olika specialistkompetenser. Teamet arbetar bland annat med regiongemensamma kanaler som hemsida, intranät och sociala medier. Här finns specialister inom exempelvis grafisk form och pressfrågor. Var med och utveckla Region Gotlands kommunikationskanaler tillsammans med oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver bli fler som arbetar med utveckling och strategier kring våra kanaler och system. Under 2021 kommer du ansvara för att genomföra en förstudie inför en ny hemsida där vi i grunden tittar på behoven och kraven på en modern, tillgänglig och för användarna ändamålsenlig webbsida.

Ett av dina ansvarsområden blir att driva den tekniska utvecklingen i våra digitala informationskanaler och system på strategisk och operativ nivå, identifiera behov och utarbeta strategier i takt med att kommunikationslandskapet förändras.

Du kommer även arbeta som tekniskt stöd gällande sociala medier och video- och bildproduktion samt livestreaming.

Vi söker en person med teknisk kompetens men även med en kommunikativ förmåga och som kan bidra kreativt i en produktion från ax till limpa.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
• Förstudie om ny webbplatslösning www.gotland.se.
• Projektleda implementeringen av ny hemsida (www.gotland.se).
• Vara med och driva utveckling kring hela vårt digitala landskap (t.ex. sociala medier, videoportaler och webbsidor).
• Arbeta för att våra webbplatsers övergripande struktur, funktion och innehåll stöder målgruppernas behov av tillgänglighet och användarvänlighet.
• Ha en nyckelroll i arbetet med de externa konsulter som är engagerade i utvecklings- och förvaltningsarbetet av regionens olika digitala lösningar.
• Förvalta systemen och ansvara för den tekniska dokumentationen.
• Ge system- och användarstöd till användare inom verksamheten samt genomföra utbildningar i våra webbplatser och system.
• Producera rörligt material och finnas som stöd vid video- och bildproduktion. Ha en ledarroll vid livestreaming och ge support kring rörligt material i sociala medier.
• Planera och kvalitetssäkra uppdatering av system.
• Ansvara och utföra testning och testdokumentation.
• Ansvara för att upprätta användarinformation och manualer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom antingen informationsarkitektur, kommunikation eller systemvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat på kommunikationsavdelning, gärna inom offentlig sektor.

Du bör känna dig bekväm med att förvalta webbplatser/system och hantera webbinnehåll med CMS, det är meriterande med kunskaper inom HTML5 och CSS.
Du har goda kunskaper om webbdirektivet och WCAG 2.1 AA.

Du kan hantera program som exempelvis Adobe CC-programmen: Premiere, Illustrator och After Effects. Du har kunskap och erfarenhet om videoteknik och programvara för livestreaming och rörligt material.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en kommunikativ förmåga.
Det är meriterande med kompetens och erfarenhet av att ha arbetat med användarcentrerad design.

För att trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet och förståelse för de kommunikationsflöden vi har omkring oss och har varit med i projekt som rör digitala system. Du kanske är en systemförvaltare som skolat om dig till kommunikatör eller det omvända, en tekniskt kunnig kommunikatör.

Du är en driven person som håller deadlines och kan få alla i projektet att samarbeta mot samma mål. Du är strategisk och identifierar visioner och mål samt planerar aktiviteter för att nå dit.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Kommunikatör

Kommunikatör med fokus på naturvård och friluftsliv Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vä... Visa mer
Kommunikatör med fokus på naturvård och friluftsliv

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vässa länsstyrelsens kommunikativa förmåga. Vi söker dig vars hjärta klappar lite extra starkt för naturvård och friluftsliv och som vill vara med och bidra till att fler upptäcker vår vackra natur. I din roll som kommunikatör jobbar du såväl strategiskt som operativt och stödjer vår naturvårdsenhet med intern och extern kommunikation.

Du kommer att jobba med kommunikativa insatser kopplade till flera olika projekt inom länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Vi vill att du kan se det kommunikativa behovet och handla därefter. Du analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår kommunikationsplanering, rådgivning, press, textproduktion för webb och intranät, digitala nyhetsbrev samt rörlig bild, bildbearbetning och enklare formgivning enligt vår grafiska profil.

Tjänsten är placerad vid enheten för samordning och stöd där du ingår i ett team med andra kommunikatörer och en grafisk formgivare. Arbetet leds av länsstyrelsens kommunikationschef. Du kommer att ha ett nära samarbete med länsstyrelsens naturvårdsenhet. Tjänsten är en projektanställning med önskat tillträde så snart som möjligt.


KVALIFIKATIONER
Du har relevant akademisk utbildning, med inriktning mot
information, kommunikation, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har ett par års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete. Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier.

Du har god stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt.
Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera kommunikationsprocesser.
Goda kunskaper i Officepaketet och Apsis är meriterande liksom erfarenhet av rörlig bild och redigering.
Du har dokumenterad erfarenhet av bild- och layoutarbete samt kunskaper i programvarorna Indesign och Photoshop.
Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänglighetsfrågor.


Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör på länsstyrelsen har du ett nära samarbete med naturvårdsenheten vilket gör att du behöver vara flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.
Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer samt har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och drivande. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet och är en god företrädare för myndigheten. Tempot är stundom högt så det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat. Rollen kommer att växla mellan eget ansvar och operativ produktion efter satta ramar.
ÖVRIGT
Arbetsprover önskas vid eventuell intervju.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen.

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde. Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet. Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen. Här finns ett kommunikationsteam bestående av sju kommunikatörer med ... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen. Här finns ett kommunikationsteam bestående av sju kommunikatörer med olika specialistkompetenser. Teamet arbetar bland annat med regiongemensamma kanaler som hemsida, intranät och sociala medier. Här finns specialister inom exempelvis grafisk form och pressfrågor.

Vi söker nu två kommunikatörer till vårt kommunikationsteam. Anställningarna löper på ett år med möjlighet till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
Var med och utveckla Region Gotlands kommunikativa förmåga tillsammans med oss!

Vi behöver bli fler som arbetar med att ge kommunikationsstöd i alla spännande projekt och prioriterade utvecklingsområden som drivs inom Region Gotland.

Din huvudsakliga uppgift blir att arbeta med intern och extern kommunikation inom olika utvecklingsområden och projekt. Du ansvarar för att samordna och driva kommunikationen operativt utifrån fastställd kommunikationsplan. Uppdragen varierar i omfattning och inkluderar internkommunikation, marknadskommunikation, PR, webb och sociala medier.

Du kommer att:
• Vara ett kommunikationsstöd inom främst regionstyrelseförvaltningens projekt och uppdrag.
• Leda det strategiska och operativa kommunikationsarbetet i dessa.
• Ansvara för planering, genomförande och uppföljning av tidplan och aktivitetsplan.
• Ha kontakter med eventuella externa konsulter och leverantörer.
• Skapa, sprida och anpassa material i form av text, foto och film i regionens kanaler.
• Säkerställa samordning med regionens övriga kommunikationsaktiviteter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk universitets- eller högskoleexamen inom kommunikation eller motsvarande. Vi vill också att du har arbetslivserfarenhet som kommunikatör, gärna inom offentlig sektor.

Arbetet kräver en självgående kommunikatör med god språkkänsla. Vi ser att du har erfarenhet av projektledning i större kommunikationsuppdrag. Du är van att arbeta proaktivt och navigera i komplexa organisationer.

Vi ser det som meriterande om du har intresse eller erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser och/eller frågor inom kultur- och fritidsområdet.

Du är en driven person som håller deadlines och kan få alla i projektet att samarbeta mot samma mål. Du är strategisk och identifierar visioner och mål samt planerar aktiviteter för att nå dit.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning redaktör i Visby (visstid)

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt? Vi söker nu en kommunikatör/innehållsredaktör till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor. Vad du kommer att göra/ansvara för UHR har fått ett regeringsuppdrag som handlar om kvalitetshöjande insatser för lärosätena avseende distansutbildning. Som k... Visa mer
Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt?

Vi söker nu en kommunikatör/innehållsredaktör till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor.

Vad du kommer att göra/ansvara för
UHR har fått ett regeringsuppdrag som handlar om kvalitetshöjande insatser för lärosätena avseende distansutbildning. Som kommunikatör kommer du arbeta med följande.


• Upprätthållande av produktionsplan
• Planering av medieval
• Research och bokning av medverkande i webbinarier och podcast
• Research och urval av teman med relevans för kvalitetsutveckling av distansutbildning
• Presentationstexter och textunderlag till information och kommunikation
• Bokning av produktionsresurser
• Producentfunktion vid podcastinstpelningar
• Fungera som moderator vid olika event

Även andra uppgifter kan förekomma.

Du som söker
Du har:


• Akademisk examen med relevans för arbetsuppgifterna
• Erfarenhet av utvecklings- och event-arbete inom lärosäten
• Erfarenhet av att producera digitala event
• God vana både av att organisera och processleda, respektive att själv ingå i ett team
• God erfarenhet av att ha arrangerat och planerat både större och mindre digitala möten med för ändamålet lämpliga verktyg
• Erfarenhet av grafisk formgivning för webb

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av uppdrag åt eller arbete inom statliga myndigheter
• Erfarenhet av arbete och/eller utveckling av distansutbildning på lärosäte

För att fungera bra i rollen som kommunikatör behöver du:


• Van vid att arbeta mot deadlines även under press
• Van vid att sätta upp väldefinierade, mätbara mål och angivande av tidsramar
• Mycket god samarbetsförmåga med flera olika typer av aktörer och kompetenser
• God kommunikationsförmåga i relation till kollegor och bidrar till att teamet lyckas sina leveranser i tid Vana vid självständigt arbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och erbjuder
Universitets- och högskolerådets vision är utbildning, utbyte och utveckling – för alla som vill vidare och speglar väl myndighetens uppdrag. UHR har flera uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter till utveckling genom utbildning och internationella utbyten. Vi är cirka 300 anställda i Solna och Visby. UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor
Avdelningen ansvarar för att ta fram högskoleprovet och genomför även provet utomlands i vissa länder, främst i Europa. Avdelningen beslutar också om resultat av provet.

Avdelningen stödjer högskolornas arbete för en ökad mångfald, lika rättigheter och möjligheter inom högre utbildning samt arbetet mot diskriminering. Detta görs genom uppföljningar, analyser, konferenser och utbildningar. Avdelningen publicerar antagningsstatistik och gör analyser av antagningarna till högskolan. Avdelningen tar även fram föreskrifter för tillträde till högre utbildning. 

Anställningen är tidsbegränsad till och med den 15 april 2022 med tillträde den 15 april 2021. Placeringsort är Visby.

Våra villkor och förmåner

Mer om UHR

Ansök och bli en av oss!
Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00069-2021. Sista ansökningsdatum är 210224.

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta enhetschef Carina Hellgren tfn. 010-470 03 05. Representant för SACO är Asia Riazantceva tfn. 010 470 05 02 och för ST Robin Johansson tfn. 010-470 05 39.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning event i Visby (visstid)

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt? Vi söker nu en kommunikatör med inriktning event till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor. Vad du kommer att göra/ansvara för UHR har fått ett regeringsuppdrag som handlar om kvalitetshöjande insatser för lärosätena avseende distansutbildning. So... Visa mer
Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt?

Vi söker nu en kommunikatör med inriktning event till enheten för analys och uppföljning av internationella frågor på avdelningen för analys-, främjande och tillträdesfrågor.

Vad du kommer att göra/ansvara för
UHR har fått ett regeringsuppdrag som handlar om kvalitetshöjande insatser för lärosätena avseende distansutbildning. Som kommunikatör kommer du arbeta med följande.


• Upprätthållande av eventplan
• Framtagande av kommunikationsplan i samarbete med UHR-kommunikatör
• Planering, administration och kontakt med medverkande vid webbinarier
• GDPR- och arkiveringsansvar
• Produktion och utskick av körscheman och medverkandeinfo
• Tekniska avstämningar med medverkande och bokning av teckenspråkstolkar
• Inbjudningar till lärosäten via Webropol (eller liknade)
• Utskick nyhetsbrev (plattform måste fastställas)
• Produktion av grafik i samband med webbinarier
• Tekniskt genomförande av webbinarier/backoffice och inspelning
• Möten med samarbetande lärosäten och nätverk
• Redigering och textning av webbinarier
• Planering inför redaktionsmöten

Även andra uppgifter kan förekomma.

Du som söker
Du har:


• Akademisk examen med relevans för arbetsuppgifterna
• Erfarenhet av utvecklings och eventarbete inom lärosäten
• Erfarenhet av digitala event i gränssnittet mellan kommunikation och digital kunskap
• God erfarenhet av att ha arrangerat och planerat både större och mindre digitala möten med för ändamålet lämpliga verktygErfarenhet av grafisk formgivning för webb

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av uppdrag åt eller arbete inom statliga myndigheter
• Erfarenhet av arbete och/eller utveckling av distansutbildning på lärosäte

För att fungera bra i rollen som kommunikatör behöver du:


• Vara van vid att arbeta mot deadlines även under press
• Vara van vid att sätta upp väldefinierade, mätbara mål och anger tidsramar
• Ha mycket god samarbetsförmåga med flera olika typer av aktörer och kompetenser
• Ha god kommunikationsförmåga i relation till kollegor och bidrar till att teamet lyckas sina leveranser i tid
• Vana vid självständigt arbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och erbjuder
Universitets- och högskolerådets vision är utbildning, utbyte och utveckling – för alla som vill vidare och speglar väl myndighetens uppdrag. UHR har flera uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter till utveckling genom utbildning och internationella utbyten. Vi är cirka 300 anställda i Solna och Visby. UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor
Avdelningen ansvarar för att ta fram högskoleprovet och genomför även provet utomlands i vissa länder, främst i Europa. Avdelningen beslutar också om resultat av provet.

Avdelningen stödjer högskolornas arbete för en ökad mångfald, lika rättigheter och möjligheter inom högre utbildning samt arbetet mot diskriminering. Detta görs genom uppföljningar, analyser, konferenser och utbildningar. Avdelningen publicerar antagningsstatistik och gör analyser av antagningarna till högskolan. Avdelningen tar även fram föreskrifter för tillträde till högre utbildning. 

Anställningen är tidsbegränsad till och med den 15 april 2022 med tillträde den 1 april 2021. Placeringsort är Visby.

Våra villkor och förmåner

Mer om UHR

Ansök och bli en av oss!
Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00070-2021. Sista ansökningsdatum är 210220.

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta enhetschef Carina Hellgren tfn. 010-470 03 05. Representant för SACO är Asia Riazantceva tfn. 010 470 05 02 och för ST Robin Johansson tfn. 010-470 05 39.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige. Riksantikvarieämbetets kommunikationsverksamhet befinner sig i kontinuerlig utveckling för att mö... Visa mer
Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Riksantikvarieämbetets kommunikationsverksamhet befinner sig i kontinuerlig utveckling för att möta de behov som myndighetens uppdrag och omvärlden ställer. Vi har under det senaste året rekryterat nya roller och kompetenser och skapat två team: ett digitalt team med interaktionsdesigner, AD och webbansvarig, och ett redaktionellt team med pressansvarig, sociala medie-ansvarig och podd/film/videoansvarig. Därtill arbetar vi med coachande kommunikationsstöd till verksamheten. Som medarbetare hos oss kommer du att bidra till att etablera och vidareutveckla kommunikationsenheten och arbetsprocesserna kring kommunikation på myndigheten.

Syftet med vår kommunikationsverksamhet är att bidra till myndighetens övergripande mål: Att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Myndigheten kommer under de närmaste tre åren arbeta utifrån en ny strategi, som du tillsammans med kollegorna på enheten och på myndigheten bidrar till att genomföra.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara huvudansvarig för Riksantikvarieämbetets sociala mediekanaler: mål, strategi, planering, samordning, produktion, uppföljning, vidareutveckling. Idag består dessa av: Instagram, Facebook, Linkedin, Twitter, Blogg. Du driver arbetet med att ta fram eller vidareutveckla strategier för dessa kanaler. Tillsammans med övriga på kommunikationsenhetens redaktion, planerar du, och bidrar i utvecklingen av, det redaktionella arbetet, där även press/nyheter, podd, film/video/Youtube samt interna nyheter samordnas. Du följer upp och rapporterar statistik kring våra användare i sociala medier. Det ligger också i din roll att etablera och utveckla rollen och våra arbetsproccesser inom området sociala medier på myndigheten. 

Din kompetens
Du har högskoleutbildning inom kommunikation/media samt utbildning och/eller erfarenhet inom kulturarvsområdet och aktuell erfarenhet av kommunikationsarbete med särskilt fokus på sociala medier. Du är en driven skribent för anpassning i olika format och för olika målgrupper. Du har jobbat med innehållsproduktion i olika format som text, bild/rörlig bild, ljud, grafik och har kompetens och erfarenhet av datadriven utveckling – att arbeta med statistik och användaruppföljning för verksamhetsutveckling. Din erfarenhet och kompetens inom webb/webbpubliceringsverktyg/webbutveckling är aktuell och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med sökmotoroptimering. 

Du samarbetar effektivt med andra, är nyfiken och öppen för nya idéer. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. 

Övrigt
För att möta en snabbt föränderlig värld och ta vara på den kunskap som finns på myndigheten, har Riksantikvarieämbetet valt att arbeta med det aktiva medarbetarskapet och det utvecklande ledarskapet. Vi ser att medarbetarnas kompetens och engagemang är viktiga förutsättningar för att vi ska nå vår vision och våra mål, liksom ett inspirerat och samspelt medarbetar- och ledarskap. Våra värdeord är centrala för det arbetet, där du tillsammans med oss utgör en viktig del i att skapa detta klimat.

Som din chef anger och kommunicerar jag myndighetens riktning och mål och skapar så goda förutsättningar som möjligt för att du tillsammans med kollegorna ska lyckas uppnå dessa. Jag har tillit till din kompetens och ger dig möjlighet att ta ansvar för hur uppdraget ska lösas. Jag strävar efter att skapa ett arbetsklimat som präglas av trygghet och tillit. Jag är mån om att skapa delaktighet och öppenhet med fokus på myndighetens mål. Som ledare följer jag upp, återkopplar och ger dig stöd och möjligheter till utveckling.

Anställningen är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 mån. Placeringsort är Visby
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-11-29. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2020-2079. Visa mindre

Distansvärdar till Uppsala universitet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Var med och motverka smittspridning på campus i Uppsala samt Gotland i Visby
Uppsala universitet söker dig som vill arbeta som distansvärd på campus i Uppsala och Gotland.

Din uppgift kommer att bli att regelbundet, göra en rundvandring i dina egna campuslokaler och hjälpa de som vistas där att komma ihåg vikten av fysisk distans.

Arbetsuppgifter: Din konkreta arbetsuppgift blir att vid max tre tillfällen varje vardag göra en rundvandring i de utrymmen där studenter vistas på ditt campus i uppsala samt Visby och, vid behov, påminna om vikten av fysisk distans. Du kommer att få utbildning om vad du förväntas göra och hur du bäst kan bemöta dem du behöver påminna om distansreglerna. Du får också en särskild arbetsväst så det blir tydligt att du
representerar Uppsala universitet. Självklart ska det inte inkräkta på dina studier så du kommer att ha stora möjligheter att själv välja tidpunkt för rundvandringarna.

Kvalifikationskrav: För tjänsten som distansvärd ska du vara studerande vid Uppsala universitet under höstterminen 2020 samt ha minst en termins studier från Uppsala universitet bakom dig. Som person är du utåtriktad och tycker det är roligt att både ta och ha kontakt med människor du inte känner. Framåtanda, att kunna kommunicera och vara flexibel är egenskaper vi värdesätter och ser nödvändiga i rollen. Vidare så är du flytande i såväl svenska som engelska. 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Meriterande är om du har varit aktiv vid en nation eller studentförening eller om du tidigare har varit studentambassadör. Det är även meriterande med erfarenhet av liknande utåtriktat informationsarbete samt god geografisk kännedom om det campusområde i Visby du studerar vid. 

Vi ser fram mot att läsa din ansökan! Bifoga CV, ett foto på dig själv och ett kort personligt brev där du beskriver varför du tycker att detta är en viktig uppgift och varför du passar bra i den rollen. Vänligen ange vid vilket campus du idag studerar. 

Intervjuer kommer att ske löpande via Zoom under ansökningsperioden.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: som distansvärd vid Uppsala universitet har du en så kallad intermittent anställning. Detta innebär att du anställs vid varje enskilt uppdrag och får ekonomisk ersättning per timme. Antalet timmar man arbetar kan variera över tid. 

Anställningens omfattning: Ungefär 3 timmar om dagen, motsvarande cirka 25 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Götlind, intendent, 018-471 5155, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 1 februari 2021, UFV-PA 2020/4666.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Omsorgskommunikatör

Svenska Spel söker nu en Omsorgskommunikatör för att fortsätta utveckla vårt spelansvarsarbete så att vi alltid kan erbjuda ett roligt och tryggt spelande till våra kunder. Vill du göra skillnad på riktigt - sök den här tjänsten! Vad kommer du att göra? Spelansvar finns i Svenska Spels DNA. Vårt mål är att våra kunder ska spela för nöjes skull - och spela med koll. Som Omsorgskommunikatör på Svenska Spel utgör du en av de viktigaste delarna i utvecklande... Visa mer
Svenska Spel söker nu en Omsorgskommunikatör för att fortsätta utveckla vårt spelansvarsarbete så att vi alltid kan erbjuda ett roligt och tryggt spelande till våra kunder. Vill du göra skillnad på riktigt - sök den här tjänsten!

Vad kommer du att göra?

Spelansvar finns i Svenska Spels DNA. Vårt mål är att våra kunder ska spela för nöjes skull - och spela med koll. Som Omsorgskommunikatör på Svenska Spel utgör du en av de viktigaste delarna i utvecklandet av vårt spelansvarsarbete. Varje dag går du till jobbet för att göra skillnad genom att ha motiverande samtal med våra kunder för att hjälpa dem att reflektera över sitt spelbeteende samt göra medvetna val kring sina spelvanor. Som en del av vårt hållbarhetsteam arbetar ni gemensamt för att utveckla och kvalitetssäkra våra processer kring spelansvar.

I ditt dagliga jobb förhåller du dig till både interna direktiv och lagkrav så som GDPR, tystnadsplikt och omsorgsplikt. Du samarbetar med dina kollegor i ett tätt tvärfunktionellt team men även med externa aktörer som beroendeföreningar, forskare och andra företag inom vår bransch. Allt för att bidra till att kontinuerligt utveckla Svenska Spels spelansvarsarbete och säkerställa att våra kunder har ett glädjefullt och sunt spelande.

Är du den som kommer att göra det?

Du kommer dagligen att genomföra omsorgssamtal över telefon med kunder som antingen uppvisar tecken på riskfyllt spelande eller själva anser att de har ett riskfyllt spelande. Vi sätter därför stor vikt vid att du är lyhörd, empatisk och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer till andra. Du är bra på att anpassa din kommunikation till olika situationer och människor och är bra på att behålla lugnet i stressade lägen.

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom beteendevetenskap eller likvärdigt. Det är meriterande om du tidigare jobbat med motiverande samtal, coachning, omsorg eller spelproblematik samt är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Stort plus i kanten om du har goda IT-kunskaper och talar andra språk än svenska och engelska.

Vi är Svenska Spel

På Svenska Spel får du möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med ca 2100 engagerade kollegor. Vi är modiga, nyfikna och vi strävar efter enkelhet i allt vi gör. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla - för våra medarbetare, kunder och gäster, för idrotten och för samhället i stort. Vi sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer, förebygger spelproblem och låter vinsten gå tillbaka till samhället.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Vi tillämpar löpande urval så sök redan idag!

För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta vår Talent Acquisition Partner Tora Matsson, [email protected]

LI-SVS Visa mindre

Omsorgskommunikatör

Svenska Spel söker nu en Omsorgskommunikatör för att fortsätta utveckla vårt spelansvarsarbete så att vi alltid kan erbjuda ett roligt och tryggt spelande till våra kunder. Vill du göra skillnad på riktigt - sök den här tjänsten! Vad kommer du att göra? Spelansvar finns i Svenska Spels DNA. Vårt mål är att våra kunder ska spela för nöjes skull - och spela med koll. Som Omsorgskommunikatör på Svenska Spel utgör du en av de viktigaste delarna i utvecklande... Visa mer
Svenska Spel söker nu en Omsorgskommunikatör för att fortsätta utveckla vårt spelansvarsarbete så att vi alltid kan erbjuda ett roligt och tryggt spelande till våra kunder. Vill du göra skillnad på riktigt - sök den här tjänsten!

Vad kommer du att göra?

Spelansvar finns i Svenska Spels DNA. Vårt mål är att våra kunder ska spela för nöjes skull - och spela med koll. Som Omsorgskommunikatör på Svenska Spel utgör du en av de viktigaste delarna i utvecklandet av vårt spelansvarsarbete. Varje dag går du till jobbet för att göra skillnad genom att ha motiverande samtal med våra kunder för att hjälpa dem att reflektera över sitt spelbeteende samt göra medvetna val kring sina spelvanor. Som en del av vårt hållbarhetsteam arbetar ni gemensamt för att utveckla och kvalitetssäkra våra processer kring spelansvar.

I ditt dagliga jobb förhåller du dig till både interna direktiv och lagkrav så som GDPR, tystnadsplikt och omsorgsplikt. Du samarbetar med dina kollegor i ett tätt tvärfunktionellt team men även med externa aktörer som beroendeföreningar, forskare och andra företag inom vår bransch. Allt för att bidra till att kontinuerligt utveckla Svenska Spels spelansvarsarbete och säkerställa att våra kunder har ett glädjefullt och sunt spelande.

Är du den som kommer att göra det?

Du kommer dagligen att genomföra omsorgssamtal över telefon med kunder som antingen uppvisar tecken på riskfyllt spelande eller själva anser att de har ett riskfyllt spelande. Vi sätter därför stor vikt vid att du är lyhörd, empatisk och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer till andra. Du är bra på att anpassa din kommunikation till olika situationer och människor och är bra på att behålla lugnet i stressade lägen.

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom beteendevetenskap eller likvärdigt. Det är meriterande om du tidigare jobbat med motiverande samtal, coachning, omsorg eller spelproblematik samt är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Stort plus i kanten om du har goda IT-kunskaper och talar andra språk än svenska och engelska.

Vi är Svenska Spel

På Svenska Spel får du möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med ca 2100 engagerade kollegor. Vi är modiga, nyfikna och vi strävar efter enkelhet i allt vi gör. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla - för våra medarbetare, kunder och gäster, för idrotten och för samhället i stort. Vi sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer, förebygger spelproblem och låter vinsten gå tillbaka till samhället.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Vi tillämpar löpande urval så sök redan idag!

För frågor om tjänsten, kontakta Kajsa Nylander, Hållbarhetschef, [email protected]

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gänget i Team Talent Acquisition, [email protected]

LI-SVS Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Gotlands folkhögskola, som också är en del inom utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, bedriver verksamhet på tv... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Gotlands folkhögskola, som också är en del inom utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, bedriver verksamhet på två enheter, en i Hemse och den andra i Fårösund. Nedanstående tjänst innebär placering i Hemse men även arbete i Fårösund.
Under läsåret bedrivs olika utbildningar för ca 300 deltagare och under sommaren ett 25-tal kurser för ca 600 deltagare.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter består i att ansvara för folkhögskolans externa informations- och kommunikationsarbete. Det innebär bland annat att:

- Ansvara och uppdatera folkhögskolans egen hemsida, facebooksida och andra sociala medier.
- Marknadsföra våra utbildning och sommarkurser.
- Utforma underlag till kurskataloger, trycksaker, affischer med mera.
- Ansvara för korrekturläsning av texter.
- Registrera/uppdatera folkhogskola.nu.
- Informera blivande deltagare, delta i mässor.
- Ansvara för att vi följer GDPR.
- Dokumentera verksamheten (foto/film).

Arbetet sker i nära samarbete med linjeledare och övrig personal på de båda enheterna. Förutom ansvar för ovanstående kan även arbete i folkhögskolans ordinarie administration ingå.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker har någon form av eftergymnasial utbildning inom kommunikation/information.

Du har god stilistisk förmåga och är van att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har god bild- och formkänsla. Du har goda kunskaper i Adobe-paketet och kunskap om webbverktyget Joomla, eller liknande.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från folkhögskola.
Har du goda kunskaper i engelska så ser vi också det som meriterande.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen i Gotlands län söker en kommunikatör Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland. Du kommer att tillhöra Enheten för samordning och stöd där du jobbar i nära samarbete m... Visa mer
Länsstyrelsen i Gotlands län söker en kommunikatör


Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.

Du kommer att tillhöra Enheten för samordning och stöd där du jobbar i nära samarbete med kommunikationschef, andra kommunikatörer och en grafisk formgivare. Anställningen är på heltid och är en visstidsanställning med önskat tillträde 1 september 2020 och varar fram till den 31 maj 2021.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vässa länsstyrelsens kommunikativa förmåga. I din roll som kommunikatör jobbar du såväl strategiskt som operativt och stödjer våra verksamheter med intern och extern kommunikation.

En del av uppdraget innebär att du kommer att jobba med kommunikativa insatser kopplade till olika projekt, som exempelvis kommunikationsarbetet till naturvården, landsbygdsprogrammet och social hållbarhet.

Vi vill att du kan se det kommunikativa behovet och handla därefter. Du analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår kommunikationsplanering, rådgivning, press, textproduktion för webb, digitala nyhetsbrev och intranät samt bildbearbetning och formgivning enligt vår grafiska profil.


KVALIFIKATIONER
- Du har relevant akademisk utbildning, med inriktning mot
information, kommunikation, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

- Du har ett par års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete. Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier.

- Du har god stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt.

- Du har dokumenterad erfarenhet av bild- och layoutarbete samt goda kunskaper i programvarorna Indesign och Photoshop.

- Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera kommunikationsprocesser.

- Goda kunskaper i Officepaketet och Apsis är meriterande liksom erfarenhet av rörlig bild och redigering i Premiere Pro.

- Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänglighetsfrågor.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör på länsstyrelsen har du ett nära samarbete med flera verksamheter vilket gör att du behöver vara flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.
Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och drivande. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet, och är en god företrädare för myndigheten. Tempot är stundom högt och det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat. Rollen kommer att växla mellan eget ansvar och operativ produktion efter satta ramar.

Kontaktpersoner
Har du frågor om jobbet så finns Thomas Zielinski, Kommunikationschef tillgänglig vecka 31 på telefonnummer 010-223 93 96
ÖVRIGT
Arbetsprover önskas vid eventuell intervju.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunals a-kassa söker fem Medlemskommunikatörer till Visby

Är du vår nya medarbetare? Vi söker dig som är professionell, engagerad, empatisk och trovärdig och som brinner för att ge personlig service till våra medlemmar. Arbetet innebär att du tar emot frågor från våra medlemmar och intressenter och hjälper dem. Våra medlemmar kontaktar oss främst via telefon men det kan även röra sig om andra kanaler. Frågorna vi får kan handla om arbetslöshetsförsäkringen, medlemskap, utbetalningar och liknande. I rollen som med... Visa mer
Är du vår nya medarbetare?
Vi söker dig som är professionell, engagerad, empatisk och trovärdig och som brinner för att ge personlig service till våra medlemmar.
Arbetet innebär att du tar emot frågor från våra medlemmar och intressenter och hjälper dem. Våra medlemmar kontaktar oss främst via telefon men det kan även röra sig om andra kanaler. Frågorna vi får kan handla om arbetslöshetsförsäkringen, medlemskap, utbetalningar och liknande.
I rollen som medlemskommunikatör ingår även att handlägga medlemskapsärenden, bemanna a-kassans telefonväxel och teknisk support av vår e-tjänst ”Mina Sidor”.  
Det här är personlig service
Vi ger våra medlemmar god och effektiv service. Som medlemskommunikatör gör du det genom att hjälpa varje medlem så långt det går. Du kommer att hjälpa medlemmarna med allmänna frågor de har om a-kassan, både om ersättning och om medlemskap.
Personlig service betyder också att du handlägger dina egna medlemsärenden från start till slut.
Som medlemskommunikatör ska du:
· Ge service via telefon och andra kanaler, och sättavåra medlemmar främst.
· Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi jobbar med klarspråk i alla våra kanaler. 
· Proaktivt arbeta med att söka upp medlemmar som kan behöva hjälp med sitt ärende.
· Arbeta med medlemsvärvning.
· Dela vår värdegrund.
· Lägst gymnasiekompetens.
· Ha mycket god vana av att använda både dator och mobila enheter så som smart mobil och surfplatta. 
Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kundservice via telefon och har vana att snabbt skifta mellan arbetsuppgifter.
Och att du talar fler språk än svenska och engelska, till exempel arabiska, persiska och somaliska.
Ansökan och anställningsvillkor
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i all vår rekrytering.
Tjänsten är tidsbegränsad anställning på heltid 4 maj - 31 augusti 2020.
Du kommer att sitta på vårt kontor i Visby.
Lön och arbetsvillkor enligt gällande avtal.
Vi har kollektivavtal med Handels.
Sista ansökningsdag: 2020-03-06
Skicka ett personligt brev och CV till: [email protected]
Märk ansökan: ”Medlemskom Visby”
Beskriv varför du är intresserad av tjänsten och varför just du skulle passa bäst för den.
Behandling av personuppgifter
Här kan du läsa om hur Kommunals a-kassa behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har när du söker arbete hos oss: https://www.kommunalsakassa.se/personuppgifter-ansokan Visa mindre

Kommunikatör till myndighet i Visby

Ansök    Apr 2    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Arbetsbeskrivning Vi söker en kommunikatör till en myndighet i Visby inom utbildningssektorn. I det här givande uppdraget kommer du bland annat driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare, upprätta kommunikations- och aktivitetsplaner samt skapa och redigera texter på myndighetens digitala kanaler.  Till det här uppdraget söker vi dig om har en avklarad högskoleutbildning inom kommunikation (eller motsvarande), minst tre års arbetslivserfa... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en kommunikatör till en myndighet i Visby inom utbildningssektorn. I det här givande uppdraget kommer du bland annat driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare, upprätta kommunikations- och aktivitetsplaner samt skapa och redigera texter på myndighetens digitala kanaler. 
Till det här uppdraget söker vi dig om har en avklarad högskoleutbildning inom kommunikation (eller motsvarande), minst tre års arbetslivserfarenhet av liknade arbetsuppgifter (som beskrivs i ansvarsområdena nedan), samt god erfarenhet av publiceringsverktyg. Utöver det vill vi även att du arbetat med att kommunicera rapport- och utredningsresultat samt kommunikationsplaner. Låter det här som du? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan redan idag!


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden
Här kommer du arbeta på en myndighet som har ett brett uppdrag inom utbildningsområdet, som arbetar för mångfald och allas lika rättigheter. Myndigheten har kontakter både nationellt och internationellt och erbjuder en professionell och stimulerande arbetsmiljö, där din personliga utveckling är viktig.

Ditt uppdrag kommer bland annat bestå av att driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare. Vi ser därför att du är van att arbeta självständigt men också kan leda och samarbeta i projekt. Vidare kommer du arbeta med att initiera, etablera och implementera kommunikations- och aktivitetsplaner samt kommunikationsinsatser.
Då du har stor och viktig kunskap inom kommunikation kommer du även vara ett chefs- och expertstöd i kommunikationsfrågor samt framställa och redigera texter till myndighetens digitala kanaler. Andra arbetsuppgifter kan vara att delta i utvecklingsarbete med övriga medarbetare samt tillsammans med den centrala kommunikationsenheten på myndigheten.
 
 Exempel på arbetsuppgifter:


Driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare.
Ta fram och uppdatera texter till myndighetens kanaler.
Vara chefs- och expertstöd i kommunikationsfrågor.
Upprätt kommunikations- och aktivitetsplaner samt initiera och genomföra kommunikationsinsatser.


Arbetstider
Heltid. Start enligt överenskommelse och med en uppdragslängd till och med 31 december 2020, möjlighet till förlängning. Arbetstider är vardagar och kontorstid.

Kvalifikationer
Här behöver du:


Avklarad högskoleutbildning inom kommunikation (eller motsvarande).
Minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter (som beskrivs ovan i ansvarsområden).
Arbetslivserfarenhet av att kommunicera rapport- och utredningsresultat samt att göra kommunikationsplaner.
Kunskap och arbetslivserfarenhet med publiceringsverktyg, t.ex., Episerver.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i så väl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande (ej krav) om du tidigare arbetat med kommunikation inom utbildningsområdet. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat inom offentlig sektor
 
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-04-13, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Sofia Wänblad, [email protected], konsultchef.Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet. Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen. Här finns ett kommunikationsteam bestående av sex kommunikatörer med ... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen. Här finns ett kommunikationsteam bestående av sex kommunikatörer med olika specialistkompetenser. Teamet arbetar bland annat med regiongemensamma kanaler som hemsida, intranät och sociala medier. Här finns specialister inom exempelvis grafisk form och pressfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga uppgift blir att arbeta med intern och extern kommunikation främst i digitala medier på strategisk nivå. I rollen ingår även att administrera, utveckla, samordna och utbilda medarbetare och chefer i regionens nya intranät. Du skapar, sprider och anpassar material i form av både text, foto och film i regionens kanaler inklusive sociala medier.

Du kommer också att arbeta med kommunikationsplanering och vara kommunikationsstöd i prioriterade utvecklingsområden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Vi vill också att du har några års arbetslivserfarenhet som kommunikatör, gärna inom offentlig sektor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i projekt och med intranätutveckling, funktionalitet i webbkanaler och sociala medier. Har du erfarenhet av att arbeta i SiteVision som är det webbpubliceringsverktyg som regionen använder så är det särskilt meriterande.
Du är noggrann, strukturerad, lösningsfokuserad och van att arbeta mot deadlines. Arbetet förutsätter också att du är utåtriktad och tycker om att genomföra presentationer.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Internkommunikatör med kanalansvar

Ansök    Aug 15    Svenska Spel    Informatör/Kommunikatör
Svenska Spel är Sveriges ledande spelbolag, med ett brett erbjudande inom turspel, sportspel och kasino, med välkända varumärken som Triss, Lotto och Stryktipset. Utifrån ett uppdrag från svenska staten och bolagets värdegrund, är visionen att spel ska vara till glädje för alla. Det uppnås genom att erbjuda bra och ansvarsfulla spelupplevelser. Svenska Spel är också landets största sponsor av svensk idrott, på såväl elitnivå som gräsrotsnivå. I koncernen i... Visa mer
Svenska Spel är Sveriges ledande spelbolag, med ett brett erbjudande inom turspel, sportspel och kasino, med välkända varumärken som Triss, Lotto och Stryktipset. Utifrån ett uppdrag från svenska staten och bolagets värdegrund, är visionen att spel ska vara till glädje för alla. Det uppnås genom att erbjuda bra och ansvarsfulla spelupplevelser. Svenska Spel är också landets största sponsor av svensk idrott, på såväl elitnivå som gräsrotsnivå. I koncernen ingår Casino Cosmopol med Sveriges fyra internationella kasinon. Bolaget har cirka 2 100 anställda med huvudkontor i Visby. För mer information, besök https://om.svenskaspel.se

Är du en driven kommunikatör och den som kan och gillar att utveckla kanaler för internkommunikation? Triggas du av engagerande kommunikation med medarbetaren i fokus? Då har vi rollen för dig.

Jobba för en större upplevelse

I rollen som internkommunikatör driver du innehåll och utveckling av våra interna kanaler. Rollen är bred och varierande, med allt från en tydlig kanalstrategi till kommunikationsplanering, produktioner och interna stormöten. Du tar ett helhetsperspektiv samtidigt som du sätter dig in i detaljer och bygger ett starkt nätverk inom koncernen. Med internkommunikationen gör vi koncernens strategi och mål tydliga och relevanta, och vi engagerar och bidrar till en grym medarbetarupplevelse.

Ditt uppdrag

• Huvudansvar för utveckling av de interna kanalerna
• Producera redaktionellt material i form av text, bild och film från idé till publicering för interna och även externa målgrupper
• Stöd i frågor som rör internkommunikation
• Stärka arbetsgivarvarumärket i nära samarbete med Employer branding

Är du den vi söker?

Du har utbildning inom kommunikation och minst 3 års erfarenhet av att arbeta med internkommunikation och intranät. Du är van med att arbeta med intranät och andra digitala kanaler och har goda kunskaper vad gäller fotografering och att jobba med rörlig bild. Har du erfarenhet av Office 365 är det en fördel.

Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, är en duktig skribent men har även god muntlig kommunikativ förmåga.

Du är en ”doer” som kan jobba med både större projekt och snabba oplanerade uppdrag.

Upplev Svenska Spel

Att jobba på Svenska Spel rymmer många upplevelser. Vi är svenska folkets spelbolag som förebygger spelproblem, som sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer och låter vinsten gå tillbaka till samhället. Hos oss kan du känna pulsen, våga drömma stort och stolt erbjuda spel som är till glädje för alla. Vi är omtänksamma kollegor som tar fram det bästa hos varandra, vi har ledare som utmanar och stöttar, vi investerar i dig, din hälsa och kompetens. Du kommer spela en viktig roll när vi skriver nästa kapitel i Svenska Spels historia. Nu satsar vi framåt för en ännu större upplevelse – för våra kunder, för samhället, för dig.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby eller Solna. Är du den vi söker, tveka inte att ansöka och få chansen att bli delaktig i vår spännande resa framåt. Urval och intervjuer sker löpande.

Frågor om tjänsten: Ulrika Malm, Internkommunikationschef, [email protected]

Frågor rekryteringen: Helen Åström, [email protected], 010-120 78 47

Facklig kontakt: Johnny Wid, [email protected]

#LI-JS1 Visa mindre

Uniguide söker kommunikatör för nattjänstgöring med start i augusti

Ansök    Jul 15    UNIGUIDE AB    Informatör/Kommunikatör
Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling. Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder. Det har hundratals av våra k... Visa mer
Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling. Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder. Det har hundratals av våra kunder gett oss och vi gör allt för att förtjäna det, om och om igen. Vi söker kommunikativa och drivna personer med minst gymnasiekompetens. Vi ser gärna att du har personlighet snarare än erfarenhet, och att du har glöd och drivkraft. Du kommer att hantera många uppdrag parallellt och måste därför klara av en stressig miljö. Du måste ha en tydlig känsla för service, och gärna brinna för att skapa goda relationer. Har du detta, då har du alla förutsättningar för att lyckas som kommunikatör på Uniguide. Uniguide har verksamhet 365 dagar om året och öppet hela dygnet. Under natten hanterar Uniguide jour för ett antal fastighetsbolag, nummerupplysning och sjukanmälan. Vi söker nu fyra vakna och aktiva, drivna och analytiska personer. Du arbetar på rullande schema. Det krävs att du är stresstålig och att du är en mycket god problemlösare. Vidare krävs en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Tjänsterna skall tillsättas den 1 september. Arbetstiderna på det rullande schemat är 19.00-06.00 samt 15.00-24.00 en måndag var tredje vecka.Tjänsterna börjar med utbildning som kommer att vara förlagd till dagtid, 08.00-17.00, under en månad innan du går på nattschemat.Uniguide har kollektivavtal med Unionen och följer deras avtal.Vi erbjuder Dig: * Ett spännande och utvecklande jobb * En skön sammanhållning bland personalen * Fräscha lokaler i Visby innerstad Du erbjuder oss: * En person som vet hur man höjer taket * En mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift* En person som vill se sig själv på toppen och älskar att jobba mot uppsatta mål * Ett högt tempo och massor av ambitioner. Uniguide står för all utbildning för att du skall kunna lyckas i ditt nya jobb som kommunikatör. Det vi premierar hos Dig är inte erfarenhet utan din personliga inställning och attityd - den kommer att bli avgörande för din framgång. Arbetstidens förläggning på Uniguide är måndag till söndag, 00.00 till 24.00 och du arbetar på rullande schema. Är du hungrig på utmaningar? Tveka inte - ta nästa kliv i karriären och bli en del av Uniguide AB! Visa mindre

Uniguide söker kommunikatörer för både del och heltid med start i augusti

Ansök    Jul 15    UNIGUIDE AB    Informatör/Kommunikatör
Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling. Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder. Det har hundratals av våra k... Visa mer
Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling. Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder. Det har hundratals av våra kunder gett oss och vi gör allt för att förtjäna det, om och om igen. Vi söker kommunikativa och drivna personer med minst gymnasiekompetens. Vi ser gärna att du har personlighet snarare än erfarenhet, och att du har glöd och drivkraft. Du kommer att hantera många uppdrag parallellt och måste därför klara av en stressig miljö. Du måste ha en tydlig känsla för service, och gärna brinna för att skapa goda relationer. Har du detta, då har du alla förutsättningar för att lyckas som som kommunikatör. På Uniguide kan du jobba med både mötesbokning och kundservice - det är ett flexibelt och utvecklande jobb. Vi erbjuder Dig: * Ett spännande och utvecklande jobb * En skön sammanhållning bland personalen * Fräscha lokaler i Visby innerstad Du erbjuder oss: * En person som vet hur man höjer taket * En mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift* En person som vill se sig själv på toppen och älskar att jobba mot uppsatta mål * Ett högt tempo och massor av ambitioner. Uniguide står för all utbildning för att du skall kunna lyckas i ditt nya jobb som kommunikatör. Det vi premierar hos Dig är inte erfarenhet utan din personliga inställning och attityd - den kommer att bli avgörande för din framgång. Arbetstidens förläggning på Uniguide är måndag till söndag, 00.00 till 24.00 och du arbetar på rullande schema. Är du hungrig på utmaningar? Tveka inte - ta nästa kliv i karriären och bli en del av Uniguide AB! Visa mindre

Internkommunikatör med inriktning förändringskommunikation

Svenska Spel är Sveriges ledande spelbolag, med ett brett erbjudande inom turspel, sportspel och kasino, med välkända varumärken som Triss, Lotto och Stryktipset. Utifrån ett uppdrag från svenska staten och bolagets värdegrund, är visionen att spel ska vara till glädje för alla. Det uppnås genom att erbjuda bra och ansvarsfulla spelupplevelser. Svenska Spel är också landets största sponsor av svensk idrott, på såväl elitnivå som gräsrotsnivå. I koncernen i... Visa mer
Svenska Spel är Sveriges ledande spelbolag, med ett brett erbjudande inom turspel, sportspel och kasino, med välkända varumärken som Triss, Lotto och Stryktipset. Utifrån ett uppdrag från svenska staten och bolagets värdegrund, är visionen att spel ska vara till glädje för alla. Det uppnås genom att erbjuda bra och ansvarsfulla spelupplevelser. Svenska Spel är också landets största sponsor av svensk idrott, på såväl elitnivå som gräsrotsnivå. I koncernen ingår Casino Cosmopol med Sveriges fyra internationella kasinon. Bolaget har cirka 2 100 anställda med huvudkontor i Visby. För mer information, besök https://om.svenskaspel.se

Älskar du att jobba med medarbetaren i fokus? Och att stötta team och ledare i större projekt eller förändringar från stort till smått? Då kan du vara vår nya internkommunikatör med inriktning på förändringskommunikation.

Jobba för en större upplevelse

I rollen som internkommunikatör arbetar du med strategiskt och operativt kommunikationsstöd. Du producerar redaktionellt material, arbetar med förändringskommunikation och bygger ett starkt nätverk inom koncernen.

Med internkommunikationen gör vi koncernens strategi och mål tydliga och relevanta, och vi engagerar och bidrar till en grym medarbetarupplevelse.

Ditt uppdrag:

• Driva, planera och genomföra koncernövergripande förändringskommunikation
• Producera redaktionellt material i form av text, bild och film från idé till publicering för interna och även externa målgrupper
• Kommunikationsplanering och samordning av internkommunikation i större initiativ och projekt
• Stöd i frågor som rör intern- och förändringskommunikation
• Stärka arbetsgivarvarumärket i nära samarbete med Employer branding

Är du den vi söker?

Du har utbildning inom kommunikation och minst 5 års erfarenhet av arbete med internkommunikation, där digitala kanaler, fotografering och att jobba med rörlig bild ingått. Du har också arbetat med förändringsledning med fokus på kommunikation.

Du är en duktig skribent som också har god muntlig kommunikativ förmåga.

Vi söker en prestigelös lagspelare med driv och struktur! Du tar egna initiativ och tvekar inte att ta tag i och driva det som behöver göras.

Upplev Svenska Spel

Att jobba på Svenska Spel rymmer många upplevelser. Vi är svenska folkets spelbolag som förebygger spelproblem, som sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer och låter vinsten gå tillbaka till samhället. Hos oss kan du känna pulsen, våga drömma stort och stolt erbjuda spel som är till glädje för alla. Vi är omtänksamma kollegor som tar fram det bästa hos varandra, vi har ledare som utmanar och stöttar, vi investerar i dig, din hälsa och kompetens. Du kommer spela en viktig roll när vi skriver nästa kapitel i Svenska Spels historia. Nu satsar vi framåt för en ännu större upplevelse – för våra kunder, för samhället, för dig.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Är du den vi söker, tveka inte att ansöka och få chansen att bli delaktig i vår spännande resa framåt. Urvalsprocessen startar i mitten av augusti.

Om du har frågor så kontakta: Helen Åström, [email protected], 010-120 78 47

Facklig kontakt: Johnny Wid, [email protected] Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker dig som älskar kommunikation i alla dess former och drivs av att förvandla komplex information till ett engagerande innehåll i olika format anpassat för mottagaren. LITE OM DINA ARBETSUPPGIFTERDu kommer att bli en av tre kommunikatörer och tillhöra verksamhetsutveckling. I din roll ingår du i olika projekt och leder även egna. Ditt uppdrag är att planera, producera och säkerställa en god kommunikation för GotlandsHems olika verksamhetsområden.LITE... Visa mer
Vi söker dig som älskar kommunikation i alla dess former och drivs av att förvandla komplex information till ett engagerande innehåll i olika format anpassat för mottagaren. LITE OM DINA ARBETSUPPGIFTERDu kommer att bli en av tre kommunikatörer och tillhöra verksamhetsutveckling. I din roll ingår du i olika projekt och leder även egna. Ditt uppdrag är att planera, producera och säkerställa en god kommunikation för GotlandsHems olika verksamhetsområden.LITE OM DIGVi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss betyder det att du ser lösningar och arbetar med helheten utan att missa detaljerna. Du har förmåga att hålla ihop, och hålla isär, många samtidiga kommunikationsuppdrag.Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Genom din kommunikation sprider du arbetsglädje och kunskap både internt och externt.Du gillar att samarbeta och hjälpa till där det behövs. I gengäld får du ett gäng trevliga kollegor, ett omväxlande och utvecklande arbete där livet pågår.Du har utbildning inom kommunikation eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.Vi strävar efter en jämn könsfördelning och tycker att mångfald är en styrka. Därför välkomnar vi sökande med olika språkkunskaper, bakgrund och kön.Vi är mitt i semesterperioden. Som driven kommunikatör hoppas vi att du kan skapa dig en egen bild av vår tonalitet och bredd från någon av våra kanaler.Skulle det fortfarande finnas några frågetecken, kontakta Helena Olofsson, chef verksamhetsutveckling, via [email protected] eller 0498 - 20 39 00.Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.GOTLANDSHEM – GOTLÄNNINGARNAS HYRESVÄRDVi är ett, av Region Gotland, helägt bostadsföretag som verkar över hela ön. Vi har byggt, förvaltat och hyrt ut lägenheter sedan 1957 och är stolta över vårt uppdrag. Arbetet med att bli en ännu bättre hyresvärd och utveckla såväl företag som personal är ständigt pågående.GotlandsHem – Den bästa av värdar! Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen i Gotlands län söker en kommunikatör Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland. Anställningen är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning. Du ko... Visa mer
Länsstyrelsen i Gotlands län söker en kommunikatör


Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.

Anställningen är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning. Du kommer att tillhöra Enheten för samordning och stöd där du jobbar i nära samarbete med kommunikationschef, andra kommunikatörer och en grafisk formgivare. Anställningen är på heltid med önskat tillträde 1 september 2019.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och idérik kommunikatör som vill vara med och vässa länsstyrelsens kommunikativa förmåga. I din roll som kommunikatör jobbar du såväl strategiskt som operativt och stödjer våra verksamheter med intern och extern kommunikation.

En del av uppdraget innebär att du i nära samarbete med vår projektledare ansvarar för kommunikationsarbetet i samband med bildandet av nationalpark Bästeträsk. Du kommer också att jobba med kommunikativa insatser kopplade till landsbygdsprogrammet och social hållbarhet.

Vi vill att du kan se det kommunikativa behovet och handla därefter. Du analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår kommunikationsplanering, rådgivning, press, textproduktion för webb, digitala nyhetsbrev och intranät samt bildbearbetning och formgivning enligt vår grafiska profil.


KVALIFIKATIONER
- Du har relevant akademisk utbildning, med inriktning mot
information, kommunikation, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

- Du har ett par års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete. Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier.

- Du har god stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt.

- Du har dokumenterad erfarenhet av bild- och layoutarbete samt goda kunskaper i programvarorna Indesign och Photoshop.

- Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera kommunikationsprocesser.

- Goda kunskaper i Officepaketet och Apsis är meriterande liksom erfarenhet av rörlig bild och redigering i Premiere Pro.

- Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänglighetsfrågor.


Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som kommunikatör på länsstyrelsen har du ett nära samarbete med flera verksamheter vilket gör att du behöver vara flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.
Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och drivande. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet, och är en god företrädare för myndigheten. Tempot är stundom högt och det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat. Rollen kommer att växla mellan eget ansvar och operativ produktion efter satta ramar.
ÖVRIGT
Arbetsprover önskas vid eventuell intervju.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Strategisk - och operativ kommunikatör

UHR är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vår vision är utbildning, utbyte och utveckling - för alla som vill vidare. Vi söker kommunikatör till enheten för uppföljning och analys av internationella frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter •  Driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare •  Ta fram och uppdatera texter till UHR:s kanaler •  Chefs- och expertstöd i kommunikationsfrågor •  Analysera mål • ... Visa mer
UHR är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vår vision är utbildning, utbyte och utveckling - för alla som vill vidare. Vi söker kommunikatör till enheten för uppföljning och analys av internationella frågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter


•  Driva kommunikationsprojekt i samarbete med utredningsledare
•  Ta fram och uppdatera texter till UHR:s kanaler
•  Chefs- och expertstöd i kommunikationsfrågor
•  Analysera mål
•  Upprätta kommunikations- och aktivitetsplaner
•  Intiera och genomföra kommunikationsinsatser

Även andra uppgifter kan förekomma såsom att delta i utvecklingsarbete med enhetens övriga medarbetare och UHR:s centrala kommunikationsenhet.

Dina kvalifikationer


•  Högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande
•  Minst fem års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
•  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i så väl tal som skrift
•  Kunskap och erfarenhet av att arbeta med publiceringsverktyg, t.ex. Episerver
•  Erfarenhet av att kommunicera rapport- och utredningsresultat     

Det är meriterande om du har


•  Erfarenhet av att projektleda utåtriktade arrangemang
•  Erfarenhet av att arbeta med främjandefrågor inom högre utbildning, t.ex. breddad rekrytering
•  Erfarenhet av nätverkande inom utbildningssektor
•  Intresse för utbildningsområdet och samhällsfrågor

Vi söker dig som är strukturerad, ansvarstagande och proaktiv i ditt arbetssätt. Du inspirieras av att växla mellan olika arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet. Du är van vid att arbeta självständigt men också kunna leda och samarbeta i projekt. Vi värdesätter särskilt mod, gott omdöme och prestigelöshet. Du är öppen, drivande och engagerad. Det är viktigt att du har en förmåga att skapa goda relationer, inom och utanför myndigheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor
På UHR ansvarar vi för att ta fram högskoleprovet som årligen skrivs av cirka 150 000 personer och vi genomför även provet utomlands i en del länder, främst i Europa. Vi hanterar anmälningarna till provet och beslutar också om resultat.

Vi stödjer högskolornas arbete för en ökad mångfald och lika rättigheter och möjligheter inom högre utbildning samt arbetet mot diskriminering utifrån alla diskrimineringsgrunder. Detta görs genom uppföljningar, analyser, konferenser och utbildning. Vi publicerar antagningsstatistik och gör analyser av antagningarna till högskolan. Vi tar även fram föreskrifter för tillträde till högre utbildning. 

Om UHR
UHR har ett brett uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter för dem som vill utvecklas genom utbildning och internationella utbyten. Vi har cirka 300 anställda i Stockholm och Visby.

 

UHR:s uppdrag är att:


• ge information inför högskolestudier, ansvara för högskoleprovet, ta fram regelverk och samordna antagningen till högskolan,
• utveckla och förvalta IT-system och e-tjänster åt utbildningssektorn,
• förmedla internationella utbyten och kompetensutveckling för hela utbildningskedjan,
• bedöma utländska utbildningar,
• främja breddad rekrytering och arbeta för lika rättigheter och möjligheter inom högskolan

UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Läs mer om myndigheten på www.uhr.se och titta gärna på våra filmer där några av medarbetarna berättar om sin vardag.

Information
Anställningen omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde 1 september eller efter överenskommelse. UHR tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort är för närvarande Visby.

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta enhetschef Sanna Palomaa tfn. 010-470 06 55 eller avdelningschef Tuula Kuosmanen tfn. 010-470 06 29. Representant för SACO är Francisco Contreras tfn. 010-470 06 11 och för ST Nasrin Sulemani tfn. 010-470 04 38.

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV via www.uhr.se/ledigajobb, Märk din ansökan med diarienummer 2.2.1-01071-2019. Sista ansökningsdatum är 26 juni.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör / marknadsförare

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum. Resursteamet i socialförvaltningen är en intern bemanningsorganisation för hemsjukvården, äldreomsorgen och omsorgen om funktionsnedsattas verksamheter samt delar av individ- och famil... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Resursteamet i socialförvaltningen är en intern bemanningsorganisation för hemsjukvården, äldreomsorgen och omsorgen om funktionsnedsattas verksamheter samt delar av individ- och familjeomsorgens verksamheter. Vårt grundläggande uppdrag är att se till att frånvaro och vakanser i dessa verksamheter besätts. Detta genom marknadsföring, rekrytering och bemanning.
Socialförvaltningen är i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar allt mer utåtriktat med olika sätt att marknadsföra oss. I uppdraget förväntas du vara med och bidra till vår utveckling för att tillgodose våra kunders behov. Det är en dynamisk arbetsmiljö som behöver ett engagemang utöver det vanliga men erbjuder också stora möjligheter att få påverka och bidra.
Marknadsföraren på socialförvaltningen jobbar nära kommunikatören, HR-avdelningen och rekryterarna.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med långsiktig och kortsiktig kompetensförsörjning samt att stärka vårt varumärke genom marknadsföring, bland annat via sociala medier men också på utbildningar och mässor.
Uppdraget innebär att du kommer vara en nyckelperson i vår marknadsföring och kommunikation, både den delen som vänder sig till nya medarbetare och den som vänder sig till redan befintliga medarbetare. Du kommer att lägga upp strategier för hela vår marknadsföring i olika kanaler samt göra omvärldsanalyser inom området.
Området vi rör oss inom är stort, såväl sociala medier som direkt mot studenter i klassrum och rekrytering utomlands är arenor där vi behöver belysa omvårdnadsyrket och socialförvaltningens verksamheter samt långsiktigt stärka yrkenas status och arbetsgivarens varumärke.
Uppdraget innebär även uppföljning och utveckling av rekryteringsprocessen..
Du kommer att projektleda socialförvaltningens yrkesambassadörsprogram i marknadsföringssyfte och hantera våra kampanjsidor på såväl intranät som gotland.se.
Du kommer också arbeta tätt gentemot våra avdelningschefer och vara ett stöd i deras respektive marknadsföringsbehov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad och har erfarenhet inom områdena kommunikation, marknadsföring eller inom HR-området.
Vi tror att du har arbetat med marknadsföring av tjänster och/eller riktad rekrytering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med arbetsgivarvarumärke.
Vi söker en person som är drivande, kreativ, modig och lösningsfokuserad. Du tycker om att arbeta brett med nya, oprövade sätt och du är mycket bra på att kommunicera och förmedla budskap både i tal och i skrift. Du har fallenhet för att samverka med många olika parter och har ett strukturerat arbetssätt.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre