Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog på Gotland

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog på Gotland. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb på Gotland som finns hos arbetsgivaren.

Familjeutredare

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1700 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum. Vilka är vi? Ängsvillan HVB i Hemse är Region Gotlands utrednings- och behandlingshem för familjer med barn i åldern 0 - 12 år. Allt utrednings och behandlingsarbete görs utifrån barns behov, föräldrars f... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1700 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.Vilka är vi?
Ängsvillan HVB i Hemse är Region Gotlands utrednings- och behandlingshem för familjer med barn i åldern 0 - 12 år.

Allt utrednings och behandlingsarbete görs utifrån barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö.

Dina arbetsuppgifter
Som familjeutredare på HVB-hemmet Ängsvillan kommer du att delta i utrednings- och behandlingsarbetet på uppdrag av Region Gotlands individ-och familjeomsorg. Utredningsuppdragen består av att bedöma barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö. Utredningsarbetet tar stöd av flera olika teorier såsom utvecklingspsykologi, anknytning och systemteori. En viktig del av arbetet är att utföra olika observationer, planerade såväl som oplanerade. BBIC används för att strukturera och redovisa resultat. Det behandlande arbetet består av att vägleda och stötta föräldrar att utvecklas i sitt föräldraskap, där målet är att föräldrar ska kunna tillgodose sina barns behov på ett tillräckligt bra sätt. Metoder som används är bland annat PYC, Tejping och Signs of safety. Arbetet ska bedrivas utifrån rådande värdegrund och styrkort. Både det utredande och det behandlande arbetet utgår från barnkonventionen som grund.

I arbetet ingår det att dokumentera, journalföra och ansvara för att följa styrdokument, policyer och riktlinjer. Du kommer att få kvalitetsansvar gentemot aktuell lagstiftning. Du kommer ha ett nära samarbete med myndighetsdelen och övriga enheter inom individ- och familjeomsorgen (IFO) och således arbeta en del med nätverk.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, skötare inom psykiatrisk vård eller har en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Utöver det vill vi se att du har erfarenhet från arbete med barn, unga och familjer.
Har du erfarenhet av utredande arbete gällande föräldrar och barn, av observationer och bedömningsmetoder ser vi det som klart meriterande.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och en ödmjuk inställning till de vi möter och att kunna vara flexibel på så sätt att du med enkelhet kan anpassa dig efter nya förhållanden. Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och kunna anpassa kommunikationen till dem du möter.
Med fördel har du också erfarenhet av att arbeta i team och av arbete på HVB-hem.
Kunskaper av behandlande metoder är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av BBIC och Signs of safety.

Innan anställning ska utdrag ur belastnings och misstankeregister lämnas. 

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Medlevare/Behandlare

Medlevare/Behandlingspedagoger Obs! arbetsplatsen är på Gotland! Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner. Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. De... Visa mer
Medlevare/Behandlingspedagoger
Obs! arbetsplatsen är på Gotland!
Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner.
Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. Detta sker genom koordination, processtyrda individuella samtal, genomförandeplan och matchning för vilken metod som fungerar bäst för ungdomen. Våra främsta verktyg är att vi i medlevarskapet arbetar relationellt med möjlighet att följa varje process över tid.
Vi är en ung verksamhet och är i startgropar för att rekrytera en kunskapsbaserad, trygg och trevlig arbetsmiljö. Vår ambition är att du ska vilja vara på jobbet och tillsammans bygger vi en verksamhet där ungdomarna kan utvecklas tryggt.
Är du en nyfiken, engagerad och ödmjuk socialarbetare så vänta inte med ansökan, vi kommer rekrytera löpande. Intervjuer kan ske i Skåne, på Gotland eller i Stockholm.
Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar att skapa förutsättningar för förändring, att kartlägga möjligheter och hinder för förändring samt att förstå beteendets logik i sitt sammanhang. Din uppgift är att formalisera och visualisera uppdraget utifrån processmodell.
Team - Vi arbetar på uppdrag från kommuner. Vi arbetar individanpassat utifrån ungdomars behov. Arbetet kan till exempel vara en del i förändringsarbetet riktat mot kriminalitet och riskbruk. Du ingår i ett team.
Förebyggande - Arbetet består i att fånga upp de placerade ungdomarnas med riskbeteenden i syfte att skapa förutsättningar för förändring. Detta kan till exempel vara i form av samtal enskilt och i grupp. På Ghvb är vi måna om demokrati och att lyssna på de placerade ungdomarna, dess anhöriga och socialtjänsten. Ingen fråga är för liten eller för stor.
Uppföljning - Förankra och upprätthålla uppnådda färdigheter och relationer, genom uppföljning, stöd och rådgivning.
Arbetet innebär nära samverkan med samverkanspartners både internt och externt, till exempel skola, sjukvård, polis och föräldrar.
Vi dokumenterar i Carebuilder
Vi arbetar i medlevarskap vilket innebär 3 veckor arbetsplatsbunden tid som följs av två fria veckor detta rullar året om
Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som till exempel socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Det är av stor vikt att utgå från en teoretisk kunskap kring mänskliga processer i arbetet i samspel med mångfald avseende kompetens och erfarenhet. Då arbetet till viss del består i att jobba självständigt gentemot ungdomarna ser vi egenskaper som att ta ansvar, ha god organisationsförmåga och kunna formulera och visualisera uppdragen som viktiga. Som person är du trygg i dig själv och kan hantera prekära situationer som kan uppstå. Du har en vilja att arbeta med förändring såväl inom verksamheten som i den enskilde ungdomens liv. Du har kvaliteter som gör att du kan vara en bra förebild för ungdomar. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
Istället för ett personligt brev önskar vi svar på följande frågor:
- Vad anser du vara viktigt för att lyckas i arbetet med ungdomar?
- Kan du beskriva hur du använt dig av det i ditt tidigare arbete?
-Hur är du som kollega?
-Vad är viktigt för dig för att trivas på din arbetsplats?
- Vilka är dina utvecklingsområden i arbete med ungdomar?
Tjänsten kräver att du har B-körkort. För anställning krävs utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
ÖVRIGT
Månadslön. Individuell lönesättning.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Socialpedagog, högstadiet

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Vilka är vi? Vi söker nu en Socialpedagog till Romaskolans högstadium. Romaskolan ligger centralt på Gotland... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.Vilka är vi?
Vi söker nu en Socialpedagog till Romaskolans högstadium.

Romaskolan ligger centralt på Gotland på bekvämt pendlingsavstånd från Visby med mycket goda bussförbindelser. Skolan har sammanlagt ca 350 elever i årskurs F-9.

Romaskolan ingår i Roma skolområde där också skolenheterna i Vänge, Kräklingbo, Dalhem och Endre ingår som alla är F-6 skolor. Eleverna från dessa skolor bussas i olika utsträckning för undervisning i ett flertal ämnen till Romaskolan.

Dina arbetsuppgifter
Du en nyckelperson i skolans arbete med att skapa trygghet, främja närvaro och förebygga frånvaro. Det innebär bland annat att du, tillsammans med elevhälsoteamet och övrig personal, samverkar för att få fler elever att förmå komma till skolan och nå målen. Du arbetar med att aktivt hitta vägar och genomföra dessa för att eleven ska kunna komma tillbaka till skolan. Du ansvarar för att hålla kontakt med de elever som har hög frånvaro och, tillsammans med vårdnadshavare, skapa kontinuerlig skolgång/skolkontakt. Du är med och skapar ro, trivsel och trygghet för eleverna.

Vem är du?
Du bör vara utbildad socialpedagog. Har du dessutom utbildning inom något eller flera av områdena pedagogik, ledarskap är det meriterande. Du behöver också ha erfarenhet och kunskap kring att arbeta med elever som har psykisk ohälsa och/eller någon form av neuropsykiatrisk funktionsvariation. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ungdomar i något sammanhang.

Du som söker har förståelse för elevers olikheter, både socialt och kunskapsmässigt. Din kommunikativa, pedagogiska och relationsskapande förmåga i mötet med skolans elever är central för arbetet. Du ska också vara självgående, lösningsfokuserad och modig i att våga tänka utanför boxen. Du är trygg i dig själv och har förmåga att, med ett professionellt förhållningssätt, ta elevernas perspektiv under skoldagen.

Tycker du det är intressant att vara delaktig i att skapa förutsättningar som får eleverna att lyckas? Tycker du att det är viktigt att prestigelöst våga ifrågasätta och utmana för att kunna lära tillsammans med övrig personal, elever och vårdnadshavare? Har du modet att, tillsammans med kollegor, elever och vårdnadshavare, vrida och vända på utmaningar för att nå fler elever? Ser du det som avgörande att skapa goda relationer för att lyckas med utmaningen att stärka elevers självkänsla? Då är du den person vi söker!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

Medlevare/Behandlare

Medlevare/Behandlingspedagoger Obs! arbetsplatsen är på Gotland! Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner. Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. De... Visa mer
Medlevare/Behandlingspedagoger
Obs! arbetsplatsen är på Gotland!
Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner.
Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. Detta sker genom koordination, processtyrda individuella samtal, genomförandeplan och matchning för vilken metod som fungerar bäst för ungdomen. Våra främsta verktyg är att vi i medlevarskapet arbetar relationellt med möjlighet att följa varje process över tid.
Vi är en ung verksamhet och är i startgropar för att rekrytera en kunskapsbaserad, trygg och trevlig arbetsmiljö. Vår ambition är att du ska vilja vara på jobbet och tillsammans bygger vi en verksamhet där ungdomarna kan utvecklas tryggt.
Är du en nyfiken, engagerad och ödmjuk socialarbetare så vänta inte med ansökan, vi kommer rekrytera löpande. Intervjuer kan ske i Skåne, på Gotland eller i Stockholm.
Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar att skapa förutsättningar för förändring, att kartlägga möjligheter och hinder för förändring samt att förstå beteendets logik i sitt sammanhang. Din uppgift är att formalisera och visualisera uppdraget utifrån processmodell.
Team - Vi arbetar på uppdrag från kommuner. Vi arbetar individanpassat utifrån ungdomars behov. Arbetet kan till exempel vara en del i förändringsarbetet riktat mot kriminalitet och riskbruk. Du ingår i ett team.
Förebyggande - Arbetet består i att fånga upp de placerade ungdomarnas med riskbeteenden i syfte att skapa förutsättningar för förändring. Detta kan till exempel vara i form av samtal enskilt och i grupp. På Ghvb är vi måna om demokrati och att lyssna på de placerade ungdomarna, dess anhöriga och socialtjänsten. Ingen fråga är för liten eller för stor.
Uppföljning - Förankra och upprätthålla uppnådda färdigheter och relationer, genom uppföljning, stöd och rådgivning.
Arbetet innebär nära samverkan med samverkanspartners både internt och externt, till exempel skola, sjukvård, polis och föräldrar.
Vi dokumenterar i Carebuilder
Vi arbetar i medlevarskap vilket innebär 3 veckor arbetsplatsbunden tid som följs av två fria veckor detta rullar året om
Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som till exempel socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Det är av stor vikt att utgå från en teoretisk kunskap kring mänskliga processer i arbetet i samspel med mångfald avseende kompetens och erfarenhet. Då arbetet till viss del består i att jobba självständigt gentemot ungdomarna ser vi egenskaper som att ta ansvar, ha god organisationsförmåga och kunna formulera och visualisera uppdragen som viktiga. Som person är du trygg i dig själv och kan hantera prekära situationer som kan uppstå. Du har en vilja att arbeta med förändring såväl inom verksamheten som i den enskilde ungdomens liv. Du har kvaliteter som gör att du kan vara en bra förebild för ungdomar. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
Istället för ett personligt brev önskar vi svar på följande frågor:
- Vad anser du vara viktigt för att lyckas i arbetet med ungdomar?
- Kan du beskriva hur du använt dig av det i ditt tidigare arbete?
-Hur är du som kollega?
-Vad är viktigt för dig för att trivas på din arbetsplats?
- Vilka är dina utvecklingsområden i arbete med ungdomar?
Tjänsten kräver att du har B-körkort. För anställning krävs utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
ÖVRIGT
Månadslön. Individuell lönesättning.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Medlevare/Behandlare

Medlevare/Behandlingspedagoger Obs! arbetsplatsen är på Gotland! Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner. Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. De... Visa mer
Medlevare/Behandlingspedagoger
Obs! arbetsplatsen är på Gotland!
Gotländska HVB:s verksamhet bygger på miljöterapi, tillit, delaktighet och social färdighetsträning. För att skapa trygghet och kontinuitet för ungdomarna arbetar behandlarna i så kallat medlevarskap. Vi har en fast struktur för studier, aktiviteter, mat och sömnrutiner, allt för att trygga ungdomen och skapa hållbara rutiner.
Vi arbetar utifrån gällande Vårdplan samt den enskildes behov. Detta sker genom koordination, processtyrda individuella samtal, genomförandeplan och matchning för vilken metod som fungerar bäst för ungdomen. Våra främsta verktyg är att vi i medlevarskapet arbetar relationellt med möjlighet att följa varje process över tid.
Vi är en ung verksamhet och är i startgropar för att rekrytera en kunskapsbaserad, trygg och trevlig arbetsmiljö. Vår ambition är att du ska vilja vara på jobbet och tillsammans bygger vi en verksamhet där ungdomarna kan utvecklas tryggt.
Är du en nyfiken, engagerad och ödmjuk socialarbetare så vänta inte med ansökan, vi kommer rekrytera löpande. Intervjuer kan ske i Skåne, på Gotland eller i Stockholm.
Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar att skapa förutsättningar för förändring, att kartlägga möjligheter och hinder för förändring samt att förstå beteendets logik i sitt sammanhang. Din uppgift är att formalisera och visualisera uppdraget utifrån processmodell.
Team - Vi arbetar på uppdrag från kommuner. Vi arbetar individanpassat utifrån ungdomars behov. Arbetet kan till exempel vara en del i förändringsarbetet riktat mot kriminalitet och riskbruk. Du ingår i ett team.
Förebyggande - Arbetet består i att fånga upp de placerade ungdomarnas med riskbeteenden i syfte att skapa förutsättningar för förändring. Detta kan till exempel vara i form av samtal enskilt och i grupp. På Ghvb är vi måna om demokrati och att lyssna på de placerade ungdomarna, dess anhöriga och socialtjänsten. Ingen fråga är för liten eller för stor.
Uppföljning - Förankra och upprätthålla uppnådda färdigheter och relationer, genom uppföljning, stöd och rådgivning.
Arbetet innebär nära samverkan med samverkanspartners både internt och externt, till exempel skola, sjukvård, polis och föräldrar.
Vi dokumenterar i Carebuilder
Vi arbetar i medlevarskap vilket innebär 3 veckor arbetsplatsbunden tid som följs av två fria veckor detta rullar året om
Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som till exempel socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Det är av stor vikt att utgå från en teoretisk kunskap kring mänskliga processer i arbetet i samspel med mångfald avseende kompetens och erfarenhet. Då arbetet till viss del består i att jobba självständigt gentemot ungdomarna ser vi egenskaper som att ta ansvar, ha god organisationsförmåga och kunna formulera och visualisera uppdragen som viktiga. Som person är du trygg i dig själv och kan hantera prekära situationer som kan uppstå. Du har en vilja att arbeta med förändring såväl inom verksamheten som i den enskilde ungdomens liv. Du har kvaliteter som gör att du kan vara en bra förebild för ungdomar. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
Istället för ett personligt brev önskar vi svar på följande frågor:
- Vad anser du vara viktigt för att lyckas i arbetet med ungdomar?
- Kan du beskriva hur du använt dig av det i ditt tidigare arbete?
-Hur är du som kollega?
-Vad är viktigt för dig för att trivas på din arbetsplats?
- Vilka är dina utvecklingsområden i arbete med ungdomar?
Tjänsten kräver att du har B-körkort. För anställning krävs utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
ÖVRIGT
Månadslön. Individuell lönesättning.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Socionom/ socialpedagog sökes till HVB Huvudgården

På Huvudgården HVB arbetar vi med ungdomar som på ett eller annat sätt behöver stöd i vardagen och som kommer från en bakgrund med missbruk, utanförskap och/eller psykisk ohälsa. Sysselsättning är en viktig del i behandlingen eftersom många som kommer till oss har en skev samhällssyn samt låg tro på sin förmåga att fungera i ett vardagligt samhälle. Ungdomarna erbjuds möjlighet till sysselsättning, praktik och skola. Därmed ges ungdomen möjlighet att an... Visa mer
På Huvudgården HVB arbetar vi med ungdomar som på ett eller annat sätt behöver stöd i vardagen och som kommer från en bakgrund med missbruk, utanförskap och/eller psykisk ohälsa.
Sysselsättning är en viktig del i behandlingen eftersom många som kommer till oss har en skev samhällssyn samt låg tro på sin förmåga att fungera i ett vardagligt samhälle.
Ungdomarna erbjuds möjlighet till sysselsättning, praktik och skola. Därmed ges ungdomen möjlighet att anpassa sig till olika miljöer och känna tillit till andra vuxna individer. Målet är att åter inkludera ungdomen i samhället.
En stor del av arbetet går ut på att vägleda, inspirera och motivera ungdomar till en sund livsstil. Det är viktigt att du är trygg i dig själv, att du är lyhörd och har lätt för att kommunicera.
Körkort är ett krav, i tjänsten ingår bil under arbetspassen.
Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning två år eller längre, med inriktning beteende/behandling/psykologi.
Meriterande är om du har utbildning i Motiverande samtal, ACT, KBT eller annan likvärdig utbildning.
Tidigare arbete med ungdomar, missbruk eller inom psykiatrin eller kriminalvården är också meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetstid/Varaktighet
Provanställning 6 månader, därefter tillsvidareanställning.
Heltid skiftarbete i medlevarskap. Arbetspassens förläggning sker i dialog.
Utdrag ur belastningsregistret före anställning är ett krav.
Kontakta
Tobbe Stenbom
Tel: 079-0790706
Ansökan mailas till: [email protected] Visa mindre

Vård- och stödsamordnare beroendeenheten

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum. ARBETSUPPGIFTER Beroendeenhetens vård och stödsamordnare utgår från vårt boende, eller den boendesociala gruppen, som är inriktat mot personer med beroende och som önskar hjälp med... Visa mer
Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.ARBETSUPPGIFTER
Beroendeenhetens vård och stödsamordnare utgår från vårt boende, eller den boendesociala gruppen, som är inriktat mot personer med beroende och som önskar hjälp med detta. Arbetet sker i nära samarbete med Alkohol- och drogrådgivning, MiniMaria och beroendeenhetens handläggargrupp. En annan viktig samarbetspartner är psykiatriska kliniken i Visby. Som vård och stödsamordnare är man en del av Region Gotlands integrerade missbruks och beroendevård.

En vård- och stödsamordnare vid beroendeenhetens boendesociala grupp arbetar med att koordinera insatser baserade på klienternas behov. Arbetet styrs av en vårdplan som görs tillsammans med klient och handläggare. Arbetet innebär tät kontakt med klienter både hemma och i vårt boende. Arbetet förutsätter god organisations- och planeringsförmåga.

Vi arbetar med kontaktsamordning vilket innebär att varje medarbetare ansvarar för ett antal klienters planering och att arbetsgruppen sedan samsas om att genomföra planerna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete med personer som har beroendeproblematik och/eller psykiska störning. Vi ser det som meriterande att du har utbildning i och har arbetat med relevanta metoder för behandling av beroendeproblematik. Erfarenhet av praktiskt arbete med vår målgrupp är ett krav. Arbetstiden är förlagd enligt schema som innebär långa arbetspass, sovande jour och helgtjänstgöring. Arbetet är fritt med stora möjligheter att påverka sin arbetsdag.

Som person ska du vara lugn och trygg med en god förmåga att hantera konflikter. Du behöver vara självständig och kunna fatta snabba beslut och trivas med samarbete både i grupp och med våra samverkanspartners.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har utbildning motsvarande Socialpedagog eller annan erfarenhet som kan prövas likvärdig. Eftersom verksamheten har hela Gotland som arbetsområde är det ett krav att du som söker har B-Körkort.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre

avlastning familjehem

Familjehemsteamet på Gotland söker lämpliga personer som kan ta emot barn och ungdomar i sitt hem i syfte att fungera som avlastning för ordinarie familjehem i vår verksamhet. Våra uppdragsgivare är socialnämnderna i landets kommuner. Familjehemsteamet startade sin verksamhet 2019 och är ett konsulentstött familjehemsföretag med olika jour- och familjehem som tar emot barn, unga och vuxna för en trygg och stabil tillvaro. Familjehemmen får kontinuerligt st... Visa mer
Familjehemsteamet på Gotland söker lämpliga personer som kan ta emot barn och ungdomar i sitt hem i syfte att fungera som avlastning för ordinarie familjehem i vår verksamhet. Våra uppdragsgivare är socialnämnderna i landets kommuner.
Familjehemsteamet startade sin verksamhet 2019 och är ett konsulentstött familjehemsföretag med olika jour- och familjehem som tar emot barn, unga och vuxna för en trygg och stabil tillvaro.
Familjehemmen får kontinuerligt stöd, handledning och utbildning av våra familjehemskonsulenter.
För mer info om företaget: www.familjehemsteamet.se
Uppdraget som avlastningsperson innebär att man upplåter sitt hem och erbjuder trygghet och stöd för en redan familjehemsplacerad individ under en kortare period - från ett dygn upp till en vecka. Det innebär att din arbetsplats utgörs av ditt hem och att du ibland ska kunna hämta och lämna barnet/den unga i det ordinarie familjehemmet med vilket du också kommer ha ett nära samarbete.
Anställningen är behovsanpassad. Lön enligt kollektivavtal.
Du/ni får gärna ha tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn och unga eller själva varit familjehem.
Du/ni får gärna även ha språk- och kulturkompetens i den mening att du har ett annat språk än svenska som förstaspråk men du måste behärska det svenska språket i tal och skrift.
Körkort och egen bil är ett krav.
Vi genomför en familjehemsutredning innan du blir anställd och vi kommer begära in utdrag från belastningsregistret.
Om det här låter intressant kan du kontakta;
Malin Plaenge, [email protected]
Keyla Incirli, [email protected] Visa mindre

Socialpedagog

Inom Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Är du utbildad socialpedagog och söker en ny utmaning? Till Endres skola och fritidsh... Visa mer
Inom Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Är du utbildad socialpedagog och söker en ny utmaning?
Till Endres skola och fritidshem söker vi nu dig som är erfaren och utbildad socialpedagog och skulle vilja bidra med dina pedagogiska kunskaper i skola och i fritidsverksamheten. Du erbjuds ett lärorikt, omväxlande och roligt jobb där du får utvecklas tillsammans med oss.

Endre skola är en skola med ca 90 elever. Skolan har bra kommunikationer och en fin utomhusmiljö. På skolan har all personal god kännedom om alla elever vilket bidrar till en god plattform för ett tryggt lärande.
Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialpedagog kommer du att arbeta i klass samt på skolans fritidshem där den röda tråden mellan skola och fritids är en viktigt del i ditt uppdrag. Du kommer tillsammans med skolans pedagoger arbeta för ett gott klassrumsklimat samt att ge stöd till skolans elever som är i behov av särskilt stöd. Du kommer även vara en viktig länk mellan skola och hemmet. Det är av stor vikt att du arbetar utifrån ett förebyggande och hälsofrämjande perspektiv.

Som en del av skolans pedagogiska arbetslag är du med och skapar en meningsfull och utvecklande pedagogik för barnen. Du är med och bygger en verksamhet som stimulerar barnens utveckling och lärande.

Du är delaktig i arbetet med att planera, bedriva, utveckla och följa upp undervisningen utifrån barngruppens behov i skolan samt fritidshemmets uppdrag enligt Lgr 11 och förvaltningens kvalitetsarbete. Du är en viktig del i undervisningen i fritidshemmet fyra kunskapsområden: språk och kommunikation, skapande och estetiska kunskapsformer, natur och samhälle samt lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd, nyfiken och utvecklingsinriktad. Du tar initiativ, har lätt för att samarbeta och skapar goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Du har erfarenhet av arbete som socialpedagog i skola eller på fritidshem. Du är utbildad socialpedagog med god teoretisk kunskap om barns utveckling, lärande och omsorgsbehov och hur man leder en barngrupp i pedagogisk verksamhet.

Du förstår och behärskar svenska i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten. Visa mindre